skip to Main Content
Aantal rijken in Spanje in 2014 weer gestegen met 10 procent

Aantal rijken in Spanje in 2014 weer gestegen met 10 procent

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

rijk3MADRID – Het aantal rijke inwoners van Spanje is gedurende 2014 gestegen met 10%, aldus een onderzoek van Capgemini en RBC Wealth Management. Sinds het begin van de crisis in het land zijn er 40% meer rijken bijgekomen waardoor dat aantal steeg van 128.000 personen naar 178.000 rijke inwoners.

Het onderzoek ziet iemand als rijk als deze één miljoen dollar, dat is 889.913,27 Euro’s, of meer op zijn bankrekening heeft staan, dat is dan exclusief de woningen(en) en andere materiele zaken zoals auto’s boten, vliegtuigen, etc. het onderzoek werd gehouden in 23 landen waaruit blijkt dat over de hele wereld er een 7% meer rijke inwoners bij zijn gekomen in 2014 waardoor er nu wereldwijd 14,6 miljoen rijken zijn.

Terwijl er dus nog steeds meer werklozen bij lijken te komen, de salarissen van bijna iedereen achteruit gaan maar de kosten van het levensonderhoud weer stijgen, blijkt dat het aantal rijke inwoners in Spanje dus weer gestegen is. In 2013 steeg het aantal rijken nog met 11,3% en nu in 2014 met weer een 10%.

Het verschil tussen arm en rijk lijkt ook in Spanje groter te gaan worden want waar anderen flink hebben te lijden onder de economische crisis en de eindjes nauwelijks (of niet) aan elkaar kunnen knopen, vullen anderen hun zakken met geld of zien mogelijkheden om economisch te groeien – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken