skip to Main Content
Spaanse stierenvechter in zuidwest Frankrijk om het leven gekomen nadat stier hem spiest na struikeling

Spaanse stierenvechter in zuidwest Frankrijk om het leven gekomen nadat stier hem spiest na struikeling

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – De 36-jarige stierenvechter Ivan Fandiño is zaterdagavond rond 21.30 uur overleden in een ziekenhuis in Zuid Frankrijk nadat hij door een stier op de horens genomen werd en gewond raakte aan de zijkant van zijn lichaam. De stierenvechter had er net een succesvolle middag/avond opzitten toen hij over zijn capote (dat is de bekende rode lap) struikelde, ten val kwam en de stier hem makkelijk in zijn zij kon spiezen met de scherpe horens en daarbij een van Ivan’s longen doorboorde.

Terwijl de anti stierenvechters beweging in Spanje feest viert en de stier feliciteert met zijn overwinning, is de wereld van het stierenvechten in Spanje in diepe rouw om de dood van de 36-jarige Madrileense stierenvechter. De steekpartij deed zich voor in de stierenvechtersarena in zuidwest Frankrijk, in de plaats Aire-sur-l’Adour waarbij de stierenvechter niet meteen in de arena overleed maar later in het ziekenhuis.

Ivan had net een overwinning geboekt op zijn eerste stier toen hij bij de tweede toro over zijn capote (de rode lap) struikelde en ten val kwam. Die seconde was voor de stier genoeg om de torero op de horens te nemen en hem in de zij te steken waarbij deze een van de longen kon raken. In eerste instantie leek het niet zo erg en kon het stierenvechten doorgaan maar later werd de ernst van de verwonding duidelijk toen Ivan Fandiño in het ziekenhuis overleed aan zijn verwondingen.

De laatste keer dat er een professionele stierenvechter overleed was in juli 2016 toen de 29-jarige Víctor Barrio op de horens werd genomen in de arena van de gemeente Teruel (Aragón). Dat was toen de eerste keer sinds 1992 dat er in Spanje een stierenvechter om het leven kwam bij het stierenvechten. Er raken wel vaker stierenvechters gewond maar overledenen zijn er minder tot bijna geen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 18 reacties
 1. Ik hoop met heel mijn hart dat die wel zoveel mogelijk heeft geleden deze 26 jarige matador ! De andere matador van 29 jaar die verloor van de stier heeft dat gelukkig wel gedaan namelijk .

 2. Ik heb geen medelijden met de stierenvechter
  en ook niet met de nabestaanden
  het zijn ook nog een stelletjes analfabeten

 3. Je mag niemand de dood toewensen, maar deze mensen hebben al zoveel onschuldige en weerloze dieren gemarteld en vermoord dat ze nu niet moeten zeuren zelf ook het onderspit te delven. 1 minder, nog vele duizenden te gaan.

 4. Hoeveel beesten heeft hij al gemarteld ??? Nu zijn beurt. Weer een beul minder.

 5. Wanneer leren die gasten nu eens een keer dat ze die beesten eens met rust laten.
  Tja dan is dit het risico dat jezelf neemt. Jammer voor degenen die achterblijven

 6. In het slachthuis heeft het dier geen enkele kans zijn moordenaar iets betaald te zetten. Ik ben nog nooit in een slachthuis geweest. Bij het stierengevecht is die kans dat de stier terugslaat theoretisch aanwezig, zoals nu toch weer blijkt. Dat soort (ook erotisch geladen) spanning deed mij vroeger wel eens een stierengevecht bijwonen. In de vele literatuur daarover, maar ook in werkelijkheid.

  1. Het is gewoon abnormaal om te genieten van het martelen en doden van dieren. Doe je dit wel, dat zit er een behoorlijk steekje bij je los en spoor je niet.

 7. Kijk, ik kan er niets aan doen, maar het geeft mij een gevoel van gelatenheid, zal er mij dus niet verder uitspreken.

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken