skip to Main Content
Bosbrand in Sierra Helada natuurpark Benidorm onder controle
Diario información

Bosbrand in Sierra Helada natuurpark Benidorm onder controle

BENIDORM – Maandagmiddag rond 17 uur ontstond er een natuur- en bosbrand in het hoger gelegen deel van het Sierra Helada (Serra Gelada) natuurpark in Benidorm. Meteen werd er groot alarm geslagen want de brand zou vanwege de droogte en hoge temperaturen wel eens erg groot en vernietigend kunnen worden. Daarnaast bevond de vlammenzee zich dicht in de buurt van Aqualandia.

Ongeveer drie uur later rond 20 uur kon de brandweer melden dat men de brand onder controle had maar dat deze nog niet helemaal geblust was. Wat de oorzaak is geweest van deze nieuwe natuur- en bosbrand in het Parque Natural Sierra Helada is nog niet bekend. De rook was te zien vanuit Benidorm, Alfaz del Pi, Altea en andere plaatsen langs dit deel van de Costa Blanca.

De brandweer rukte met groot materieel uit waaronder vier bluswagens en tientallen brandweerlieden. Er werd ook vanuit de lucht geblust met vliegtuigen en helikopters, net zolang tot het donker werd. Vanwege de aanwezigheid van Aqualandia werd de situatie 1 van de Plan Especial frente al Riesgo de Incendios Forestales (PEIF) geactiveerd. Het is nog niet bekend hoeveel hectare natuur is verwoest.

Fotos: Diario Información / KLIK OP DE FOTO OM DEZE GROTER TE BEKIJKEN.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken
1
Hola. Heb je een nieuwsfeit voor ons? Laat het de redactie weten via WhatsApp.
Powered by