skip to Main Content
Vrouw uit Alicante beboet voor het op Facebook plaatsen van een fout geparkeerde politie auto

Vrouw uit Alicante beboet voor het op Facebook plaatsen van een fout geparkeerde politie auto

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

politieauto1ALICANTE – De nieuwe zogenaamde “muilkorfwet” van de huidige conservatieve regering Rajoy heeft haar eerste slachtoffer gekregen. Een vrouw uit de plaats Petrer in de provincie Alicante plaatste op haar Facebook profiel een foto van een op een invalideplaats geparkeerde politie auto en werd daarvoor bekeurd met een boete van maar liefst 800 euro.

De vrouw plaatste bij de foto tevens de opmerking dat het zomaar parkeren schijnbaar is toegestaan en dan ook nog wegkomen zonder bekeuring. De foto en opmerking werden door de desbetreffende agenten aangegeven als aantasting van hun eer waarop de politie zich kan richten op artikel 36.32 van de nieuwe “Ley Mordaza” oftewel muilkorfwet.

In het desbetreffende wetsartikel staat dat er sprake is van een grote ovetreding met boetes tussen de 600 en 30.000 euro voor het gebruik van niet toegestane foto’s of persoonsgegevens van leden van officiële instanties zoals politie, leger of brandweer waardoor de veiligheid van de desbetreffende personen of hun familie in gevaar kunnen komen. Daar is duidelijk geen sprake van want de foto werd slechts geplaatst uit pure frustratie van de vrouw … en terecht. Als een burger op een invalideplaats gaat staan dan kost het hem/haar minstens 300 euro aan boete … ook terecht.

Volgens de politie schept de foto een compleet verkeerd beeld aangezien de agenten bezig waren met een actie tegen vandalisme in het El Campet park. De agenten stormden met de auto naar het park toe, parkeerden daar waar ze konden om daarna zo snel mogelijk de verdachten op te kunnen pakken, iets wat volgens de politie van essentieel belang is bij dit soort acties. De politieagenten voelden zich met de plaatsing van de foto in de eer aangetast en verdedigen zich met de nieuwe “muilkorfwet”.

Hopelijk heeft de plaatsing van dit nieuws geen negatieve en financiële gevolgen voor SpanjeVandaag – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken