Corona Update Spanje: 4.697 nieuwe positieven en 90 corona-doden in 24 uur tijd

123rf
Beeld: 123rf
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – Op vrijdag 18 september zijn er volgens de gegevens van het Ministerie van Volksgezondheid de afgelopen 24 uur 4.697 nieuwe positief op Covid-19 geteste personen bijgekomen in Spanje. Er overleden ook 90 mensen met of als gevolg van het coronavirus de afgelopen 24 uur terwijl globaal het aantal positieven met 14.389 steeg. Met deze nieuwe cijfers zijn er sinds het begin van de corona-crisis in Spanje 640.040 positief geteste personen geregistreerd en 30.495 corona-doden.

LET OP: Elke doordeweekse dag tussen 17 en 19 uur worden de officiële corona-cijfers door het Ministerie van Volksgezondheid bekend gemaakt en HIER gepubliceerd (PDF). Daarbij moet je goed letten op twee verschillende cijfers wat betreft het aantal positief geteste personen: een totaal (globaal) cijfer van positieven wat het verschil is tussen de totalen van twee dagen maar waarbij de besmettingen niet allemaal de afgelopen 24 uur zijn geregistreerd en vaak met vertraging zijn gemeld door de autonome regio’s en die van de positieven die de afgelopen 24 uur zijn gemeld en geverifieerd.

Corona-cijfers vrijdag 18 september

Positieven (globaal **)14.389
Positieven (24 uur)4.697
Positieven (7 dagen)58.347
Positieven (14 dagen)125.944
Positieven (totaal crisis)640.040
Corona-doden (24 uur)90
Corona-doden (7 dagen)432
Corona-doden (totaal crisis)30.495
Ziekenhuisopnames (op dit moment)10.143
Ziekenhuisopnames (24 uur)1.299
Ziekenhuisopnames (7 dagen)2.485
Ziekenhuisopnames (totaal crisis)142.915
Intensive care (op dit moment)1.345
Intensive care (7 dagen)185
Intensive care (totaal crisis)12.980
Ziekenhuisontslagen (24 uur)1.091
Ziekenhuisbedden bezet (heel Spanje)8.7%
PCR-tests (7 dagen)650.402
** = Globaal, het verschil tussen de totaal aantal positieven in 24 uur tijd (maar niet allemaal geregistreerd in 24 uur tijd).

Extra informatie:

In de meeste gevallen gaat het bij de positieven in Spanje om asymptomatische besmettingsgevallen waarbij de besmette of positief geteste personen geen corona-symptomen vertonen maar wel het coronavirus kunnen verspreiden. De meeste positieven ontwikkelen geen of slechts milde symptomen. Het is echter wel belangrijk om deze positieven te isoleren, in quarantaine te plaatsen en een contactonderzoek te verrichten. Er zijn op dit moment veel minder ziekenhuis en ic-opnames dan in maart.

Het aantal sterfgevallen is niet het echte aantal corona-doden omdat veel mensen overleden zijn zonder dat getest werd of zij besmet waren of niet. Er zijn ook andere cijfers in omloop die spreken over meer dan 40.000 doden.

KLIK HIER voor de evolutie van het coronavirus per autonome regio en KLIK HIER voor deze cijfers per Spaanse provincie. Let op, deze cijfers zijn tot 13 september bijgehouden en zullen binnenkort wel geactualiseerd worden door het Ministerie van Volksgezondheid en het Centro Nacional de Epidemiología.

Nieuwe positieven per dag

Positieven sinds begin corona-crisis

Ziekenhuis (grijs) en Intensive care (rood) opnames afgelopen 7 dagen

Aantal corona-doden afgelopen 24 uur

Totaal aantal doden sinds begin corona-crisis

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.