skip to Main Content
Enorme regenbui met elektrische storm zorgt voor wateroverlast en veel bliksem in de provincie Málaga

Enorme regenbui met elektrische storm zorgt voor wateroverlast en veel bliksem in de provincie Málaga

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MÁLAGA – De herfst is begonnen aan de Costa del Sol nu men in Málaga stad, langs de Costa del Sol en de Guadalhorce vallei woensdagochtend tussen 7 en 9 uur te maken heeft gehad met een enorme storm met veel en hevige buien en meer dan 1.400 blikseminslagen met stroomuitval en blank staande straten en pleinen tot gevolg. Veel inwoners hadden gedurende bijna 2 uur geen elektriciteit waardoor ook de treinen stil moesten worden gezet.

In slechts 2 uur tijd werden er door de Spaanse weerdienst 1.400 blikseminslagen geteld en viel er 27,4 liter water per vierkante meter, iets wat werd gemeten in het meetstation van de Aemet in de haven van Málaga. Dankzij de hevige wind met enorme hoosbuien viel de stroom op veel plaatsen uit omdat de elektriciteitslijnen kapot waren gegaan op bepaalde punten. Vanwege de stroomuitval konden meerdere treinen tussen 7.45 en 9.00 uur niet rijden en werden er bussen ingezet.

De hele provincie Málaga had volgens de krant La Opinión de Málaga te maken met de effecten en nasleep van de storm maar het meeste werden de Valle del Guadalhorce, de kustplaatsen langs de Costa del Sol en Málaga stad getroffen. De storm kwam vanuit de provincie Cádiz, waar dinsdag drie personen gewond raakten door een blikseminslag op een parkeerplaats bij een golfclub, in de nacht van dinsdag op woensdag over de provincie Málaga waaien.

Er viel in ongeveer twee uur tijd op veel plaatsen veel regenwater uit de lucht waarbij er in de haven van Málaga 27,4 liter per vierkante meter werd gemeten, iets wat in Marbella minder was met 24,8 liter, Torremolinos meer met 28,2 liter, Antequera met 17,3 liter weer iets minder en ook in Estepona 12,2 liter regenwater per vierkante meter. Al dat water zorgde er weer voor dat de straten blank stonden, pleinen en kruispunten bijna onberijdbaar waren geworden en het ochtendverkeer veel last had van de effecten van het slechte weer.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 10 reacties
 1. Actie / reactie , dat is het gevolg van een bloedhete omgeving , droogte en veel zon.
  De slechte omstandigheden die plaats vinden voor mens en dier worden veroorzaakt door slecht onderhoud . De natuur heeft ook onderhoud nodig.
  De mens heeft zijn taken achter zich gelaten door veelvuldig te nemen en niets terug te geven.

  Alles zit op een kluitje aan de kust en warmt zich collectief op dat geeft ook een ontlading. Het verkeer stoot teveel schadelijke stoffen uit. Vooral in die kleine straatjes.
  Woestijn-vorming geeft meer de ruimte voor wind-vlagen.
  Een mix van allerlei factoren de natuur reageert en domineert de hele omgeving.

  Hotels , bungalows en zwembaden bouwen met een paar palmbomen heeft niets bij te dragen aan verbetering voor de natuur. Natuurlijk zijn er omgevingen die wel mooi en doeltreffend zijn. Maar dat is niet genoeg.

  . Het binnenland van Spanje moet meer aandacht krijgen voor de problemen die er zijn. Spookdorpen die ontstaan . Landbouw heeft ook voordelen , mits het op de goede manier wordt gehanteerd. Wat ik heb gezien in Spanje waren niet echt positief veel stortvuil en leegstand. Ook oude woningen en voormalige winkels laat men gewoon in slechte staat . Meestal te vinden achter de boulevard.
  De samenwerking in Spanje is ver te zoeken. Vele bouw-projecten met grote vraagtekens rijzen de pan uit. Waar het heen gaat met al die gemiste kansen de tijd zal het antwoord geven. Het weer de natuur het milieu alles reageert op veranderingen.

  De politiek heeft alleen oog voor lucratieve winsten goed voor het heffen van belastingen. De rest moet het maar bekijken Misschien wordt het beter door de snelle groene innovatie-projecten . Dat hoop ik van harte. Vervuiling is niet meer te accepteren het moet snel anders. De Spaanse stier moet terug naar groene grasvelden.

  Kale droge gebieden geven niets meer terug . Onleefbaar.!

 2. Beetje moe van die lettervreters die het zo goed willen weten. stop toch met die onzin. het is niet hóé het nieuws verwoord wordt, maar dát het verwoord wordt. En als je dan toch zo nodig te loop wil gaan tegen taalfouten, richt je dan op de nederlandse kranten en nieuws items. Zolang in Nederland – auto rijdt voetganger aan – helikopter redt drenkeling, trein rijdt door stopsein en meer van deze onzin als NEDERLANDS wordt gebracht, zijn de kleine foutjes in dit forum meer dan vergeeflijk. ter verduidelijking nog: een auto wordt bestuurd door een CHAUFFEUR,

 3. Wel hilarisch dat er bussen worden ingezet terwijl er 24,7 litet water per vierkante meter valt! Dat zal lekker opschieten!

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken