skip to Main Content
Opnieuw straaljager neergestort in Spanje met weer een dode piloot

Opnieuw straaljager neergestort in Spanje met weer een dode piloot

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Nadat op 12 oktober een Eurofighter neerstortte na terugkomst van het militaire defilé in Madrid en daarbij de piloot om het leven kwam, is Spanje opnieuw getroffen door een ongeval met een militair vliegtuig. In dit geval gaat het om een F-18 straaljager die op dinsdag nabij het militaire vliegveld van Torrejón de Ardoz in Madrid neerstortte waarbij tevens de 26-jarige ervaren piloot om het leven kwam.

Het dodelijke ongeval met de F-18 straaljager gebeurde dinsdagmorgen om 11 uur, slechts 5 dagen na het andere dodelijke ongeval nabij Albacete en de militaire basis Los Llanos waarbij dit ongeluk met een militair vliegtuig het tweede is in een week tijd. In het geval van het meest recente ongeval weet men nu al dat het om een technisch probleem ging met het vliegtuig waardoor de jonge piloot ook niet via de schietstoel de straaljager kon verlaten.

Volgens getuigen wist het vliegtuig de hele landingsbaan van het militaire vliegveld in Torrejon de Ardoz (Madrid) af te leggen waarna het toestel naar rechts overhelde en 100 meter verderop neerkwam en tot ontploffing kwam, nog voordat de piloot het toestel kon verlaten. Volgens de minister van Defensie gaat het om een technische fout waardoor het vliegtuig aan kracht verloor en niet kon opstijgen. Verder onderzoek moet uitwijzen wat er echt is gebeurt.

De piloot die om het leven is gekomen is de 26-jarige Fernando Perez Serrano die sinds 2009 piloot is bij de Spaanse luchtmacht en meer dan 700 vlieguren heeft met de F-18. Sinds 2014 werd Serrano naar de Ala 12 overgeplaatst, de eenheid waartoe het neergestorte vliegtuig behoorde.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken