Minder dan 1% van de vakantiegangers in Spanje raakte besmet met corona

Minder dan 1% van de vakantiegangers in Spanje raakte besmet met corona
Beeld: Freepik

Minder dan 1% van de vakantiegangers in Spanje raakte besmet met corona

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – In een toeristische barometer en onderzoek van Braintrust blijkt dat 0,7% van de Spaanse vakantiegangers besmet raakte of met het coronavirus in aanraking kwam tijdens hun vakantie dit jaar. Dat is dus minder dan 1% terwijl 99,3% aangeeft dat er na een vakantie in eigen land geen gevallen van corona-positieven zijn in de familie en vriendenkring.

Volgens de onderzoekers geeft dat aan dat de corona-maatregelen die men heeft getroffen op de plaatsen waar de vakantiegangers naar toe gingen deze zomer hebben gefunctioneerd. Daarnaast zou hier ook uit moeten blijken dat de vakantiegangers zich over het algemeen hebben gehouden aan de corona-maatregelen.

Aan het begin van de vakantie periode na beëindiging van de noodtoestand in Spanje op 21 juni gaf 34,6% aan dat het waarschijnlijk was om besmet te raken tijdens het uitgaan, 47% kans in restaurants, 18,6% in vliegtuigen en 24,5% in hotels.

Het merendeel van de Spaanse vakantiegangers heeft er, net zoals in andere landen, voor gekozen om de vakantie in eigen land door te brengen. Daarbij waren niet alleen de kustplaatsen populair maar ook het Spaanse binnenland waar het op sommige plaatsen dan ook drukker was dan normaal in de zomermaanden. 89,3% heeft voor een eigen-land-vakantie gekozen deze zomer terwijl 10% naar een ander Europees land is gegaan en slechts 0,8% in de rest van de wereld.

Gevraagd naar de corona-veiligheid op de plaats van bestemming in Spanje gaven de Spanjaarden een 7,7 als rapportcijfer waarbij Asturië met een 7,97 het hoogste scoorde gevolgd door Andalusië met een 7,93 en Catalonië met een 7,77. 

Volgens de reizigers zijn er drie factoren geweest die belangrijk waren om een vakantiebestemming te kiezen: het reserveren van plaatsen in restaurants, winkels, stranden etc, de te verwachte drukte en hoe men daarmee omging en het gebruik en controle op de verplichte mondkapjes.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.