skip to Main Content
Meer dan 220.000 gevaarlijk speelgoed in beslag genomen in Madrid

Meer dan 220.000 gevaarlijk speelgoed in beslag genomen in Madrid

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

speelgoed1MADRID – De politie van Madrid heeft in een politieactie genaamd “Black Toys” meer dan 220.000 stuks gevaarlijk speelgoed in beslag genomen. Volgens de politie vormt dit speelgoed een ernstige bedreiging voor de veiligheid van de kinderen. Mede dankzij het snel handelen van diverse overheidsinstanties kon de politie diverse invallen in winkels doen.

Rond kersttijd is het een drukke boel in de straten van de hoofdstad van Spanje en iedereen is op zoek naar de kerstcadeaus, als het even kan zo goedkoop mogelijk, zeker in tijden van crisis. In totaal deed de politie invallen bij 16 winkels die allemaal gelegen zijn in het centrum van de stad en in de industrieterreinen van Fuenlabrada en Pinto. Buiten het gevaarlijke speelgoed werden er duizenden namaak spullen en spullen die brandgevaarlijk zijn meegenomen.

Het meeste speelgoed wat in beslag werd genomen wordt gezoen als gevaarlijk voor de gezondheid vanwege inademing van gebruikte ingrediënten of de mogelijkheid tot verstikking van kleine delen.

Bij de politieactie werden vijf personen aangehouden voor vervalsing van artikelen en een persoon omdat hij een arrestatie open had staan. Agenten kwamen het gevaarlijke speelgoed tegen tijdens kleine routineonderzoeken waarbij al snel de link werd gelegd met de distributiecentra in Fuenlabrada en Pinto, daar waar over het algemeen veel Chinese importeurs werkzaam zijn. In de diverse nieuwsberichten wordt echter geen melding gemaakt of het om Chinees speelgoed gaat of niet – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken