menu: rubrieken, zoeken & meer

Op corona testen bij vliegvelden Madrid, Málaga en Sevilla is nu mogelijk, andere vliegvelden nog niet

Op corona testen bij vliegvelden Madrid, Málaga en Sevilla is nu mogelijk, andere vliegvelden nog niet
Beeld: Aena / Twitter

Op corona testen bij vliegvelden Madrid, Málaga en Sevilla is nu mogelijk, andere vliegvelden nog niet

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Goed nieuws voor alle reizigers die gebruik maken van de vliegvelden Adolfo Suárez Madrid-Barajas, Málaga-Costa del Sol en Sevilla. Een van de twee instanties die van de Spaanse vliegveldbeheerder Aena zijn aangesteld om bij 15 vliegvelden corona testen te gaan uitvoeren is Arquimea/Recoletas Red Hospitalaria en deze biedt vanaf nu de service aan.

Via de website travelcovidtestcenter.com is het mogelijk om verschillende corona testen te reserveren bij de vliegvelden Adolfo Suárez Madrid-Barajas, Málaga-Costa del Sol en Sevilla. Alleen bij deze drie vliegvelden is het nu al mogelijk om een plaats te reserveren voor een PCR-test, een antigeensneltest of/en een antilichaamtests.

Prijzen

Zoals al eerder door ons vermeld, stelt de vliegveldbeheerder Aena als eis dat de corona testen ‘normale’ prijzen hebben om geen misbruik te maken van de bevoorrechte situatie en locatie. Hieronder de prijzen bij de drie eerder genoemde vliegvelden:

  • PCR-test – 58,68 euro (uitslag binnen 12 uur)
  • Antigeensneltest – 24,45 euro (uitslag binnen 15-20 minuten)
  • Antilichaamtest – 29,34 euro (uitslag binnen 15-20 minuten)

Reserveren

Reserveren dient online via DEZE WEBSITE te gebeuren. Het betalen kan online bij het reserveren of ter plaatse op het moment dat je de test laat uitvoeren. Nadat je een test hebt laten uitvoeren dien je thuis of bij de accommodatie waar je verblijft te wachten op de uitslag, dus niet bij het Travel Covid Test Center bij de vliegvelden.

Alle informatie over de corona testen bij de vliegvelden Adolfo Suárez Madrid-Barajas, Málaga-Costa del Sol en Sevilla is in het Engels en Spaans te lezen op de website van travelcovidtestcenter.com.

Andere vliegvelden?

Helaas hebben we nog geen informatie over wanneer het mogelijk is om bij de overige 12 vliegvelden in Spanje op corona te testen. 

We hebben het dan over de vliegvelden Josep Tarradellas Barcelona-El Prat, Alicante-Elche, Valencia, Bilbao, Palma de Mallorca, Ibiza, Menorca, Tenerife Sur, Gran Canaria, Fuerteventura, César Manrique-Lanzarote en La Palma.

De verantwoordelijke instelling voor de corona testen bij deze vliegvelden ligt bij Eurofins Megalab, S.A.U. en deze heeft nog geen informatie bekend gemaakt over wanneer zij beginnen met de corona testen bij de 12 vliegvelden.

BELANGRIJK: De mogelijkheid om op corona getest te worden geldt alleen voor uit Spanje vertrekkende reizigers en wordt gedaan in de vertrekhal. Aankomende reizigers kunnen GEEN gebruik maken van deze speciale service.