skip to Main Content

Apple neemt ‘Tio Pepe’ gebouw in Madrid over

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – (Else Beekman) Woensdag werd bekendgemaakt dat de 3e winkel van computergigant Apple in Spanje het hele gebouw nummer 1 op Puerta del Sol in hartje Madrid zal gaan beslaan. Het gebouw is beroemd om de reusachtige ‘Tio Pepe’ sherry neonreclame die decennialang het dak sierde en daarmee het plein domineerde.

Het pand is al 4 jaar gesloten en zou worden heropend als hotel. De Apple Store zou slechts de eerste 2 van de in totaal 7 verdiepingen beslaan.

Maar, zoals Madrid’s burgemeester, Alberto Ruiz Gallardon, aan persbureau EFE vertelde, de familie Diaz Estrada, eigenaars van het gebouw, is met Apple overeengekomen de winkel te huisvesten die een groter oppervlak zal hebben dan de Apple Store op Fifth Avenue in New York.

Centrum

Apple heeft al winkels in grote commerciële centra buiten Madrid en Barcelona. De nieuw te openen winkel wordt de eerste in een stadscentrum. Ook in Barcelona zal binnenkort een nieuwe Apple Store geopend worden in een oud bankgebouw aan de Plaza Catalunya waarna ook in het centrum van Valencia een winkel moet komen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend