Het eerste dorp waar iedereen gevaccineerd is in Spanje ligt in Castilla-La Mancha

Het eerste dorp waar iedereen gevaccineerd is in Spanje ligt in Castilla-La Mancha
Beeld: RTVE

Het eerste dorp waar iedereen gevaccineerd is in Spanje ligt in Castilla-La Mancha

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 8 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

GUADALAJARA – Terwijl het vaccinatie-proces steeds sneller gaat in Spanje zijn er dus ook steeds meer mensen die gevaccineerd zijn en dus beter beschermd zijn tegen het coronavirus. Maar er is blijkbaar maar één dorp in heel Spanje waar alle inwoners al gevaccineerd zijn en waar het vrij gebruikelijk is dat niemand met een mondkapje rondloopt en waar men zonder de anderhalve meter afstand rondloopt en afspreekt (iets wat theoretische wel verplicht is).

Het dorp Ribattedonda is gelegen in de provincie Castilla-La Mancha en hoort eigenlijk bij de gemeente Riba de Saelices. Volgens deze krant staan er 14 inwoners ingeschreven in het lokale en provinciale gezondheidssysteem. In de wintermaanden blijkt dat er meer dan 30 inwoners zijn maar deze staan officieel niet ingeschreven in de gemeente.

Omdat de gemiddelde leeftijd in dit dorp hoog is met 68 jaar is het niet zo verwonderlijk dat iedereen van de 14 inwoners is gevaccineerd. De laatste bewoonster die werd opgeroepen is de 89-jarige Maria, moeder van de 68-jarige Dolores.

Er zullen wellicht wel meer dorpen met weinig inwoners zijn waar iedereen is gevaccineerd of waar in ieder geval een groot deel van de inwoners tenminste één prik heeft gehad, maar het is Ribattedonda dat alle media aandacht heeft gekregen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.