skip to Main Content
De Spaanse politie geeft tips hoe je Pokémon Go veilig kunt gebruiken

De Spaanse politie geeft tips hoe je Pokémon Go veilig kunt gebruiken

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

pokemon-go2aMADRID – Het moet niet gekker worden maar de politie in Spanje heeft besloten om de gebruikers en spelers van het nu al beroemde en beruchte Pokémon Go spel tips te geven om dit veilig te spelen. De Policia Nacional geeft aan dat de speler zich vooral niet moet laten sturen door emoties maar het hoofd koel moet houden aangezien de veiligheid het belangrijkste is.

Terwijl het mobiele spel Pokémon Go de langzaamaan de wereld overneemt en sinds vorig week ook officieel in Spanje te downloaden is, probeert de Policia Nacional de spelers een beetje te begeleiden. Het probleem is dat de meeste spelers zo in het verslavende spel zitten dat ze vaak niet realiseren dat hun veiligheid en die van anderen in het gevaar is.

Er zijn in Spanje al spelers geweest die tegen het verkeer in tunnels inliepen, over hekken springen, langs steile rotsen lopen etc. om Pikachu en collega’s te vangen. In de Verenigde Staten en diverse andere landen zijn al gewonden of doden gevallen door het niet correct gebruiken van het spel. In Spanje is tot nu toe nog niemand gewond geraakt maar wat niet is kan nog komen en dus wil de politie enkele tips geven.

  • Men speelt weliswaar via een smartphone scherm maar vergeet vooral niet dat je je bevindt in de echte wereld met alle gevaren van dien. Let op stoplichten, zebra’s, fietspaden en straatmeubilair en laat je niet teveel afleiden.
  • Als je een Snorlax of Vaporeon ziet, laat je dan niet leiden door de emoties maar gebruik gezond verstand aangezien je eigen veiligheid en die van anderen het belangrijkste is.
  • Houdt je aan de regels en wetten en ga niet als een kip zonder kop openbare gebouwen binnen zoals politiekantoren, brandweerkazernes of ziekenhuizen, kerken en monumenten. Dat wordt meestal niet toegestaan en kan voor problemen zorgen.
  • Gebruik absoluut niet het spel wanneer je aan het autorijden bent of op de scooter of fiets zit, dat is levensgevaarlijk en heeft in andere landen al geleid tot ongelukken met gewonden/doden tot gevolg.
  • Denk eraan dat het spel zelf wel officieel gratis te downloaden is maar dat er in het spel microbetalingen verwerkt zitten om nieuwe elementen te kunnen aanschaffen. Let er op dat je niet teveel geld uitgeeft. Ook kan het gebruik van Pokémon Go veel van je data verkeer vergen en kan het voorkomen dat er extra hoge kosten komen.
  • Om het spel te spelen moet de GPS van je smartphone aan staan waardoor eventuele criminelen en dieven ook weten wanneer je niet thuis bent. Anderen kunnen je min of meer volgen via de telefoon.

Dus, ga je in Spanje Pokémon Go spelen, houdt dan rekening met het bovenstaande om je eigen veiligheid en die van anderen te waarborgen, je bevindt je immers nog steeds in de echte wereld en niet de fantasiewereld van je kleine smartphone scherm – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken