skip to Main Content
Praatzieke bisschop Valencia riskeert vervolging voor een haatmisdrijf

Praatzieke bisschop Valencia riskeert vervolging voor een haatmisdrijf

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

kardinaal1aVALENCIA – De Provinciale Aanklager van Valencia heeft een officieel onderzoek geopend tegen de aartsbisschop van de stad, Kardinaal Antonio Cañizares. Dit onderzoek komt er na een klacht van Lambda een 55 andere verenigingen.

Hij geraakte in een politieke en in een mediastorm nadat hij onlangs commentaar gaf op “al het goede van een christelijke familie” en hij kritiek gaf op “het homo imperium en een aantal feministische waanbeelden”. Hij deed deze uitspraken tijdens een mis in het Pontificaal Instituut Juan Pablo II op de vooravond van de Internationale Dag tegen Homofobie.

De aartsbisschop beweerde tevens dat een aantal wetten die goedgekeurd werden door de Valenciaanse overheid een ideologie aanstookte die “het meest verraderlijk is in de geschiedenis van de mensheid”.

Hij verstuurde privé brieven naar de Voorzitter, Ximo Puig en de Onder-Voorzitster, Monica Oltra van de Valenciaanse Regering waarin hij zegde dat die twee hem deden denken aan de tijd van Franco en gaf hij kritiek op hun verraad, lafheid en domheid.

Vervolgens schreef hij een open brief aan zijn diocees waarin hij het Valenciaans Parlement een “volksgerecht” noemde en hij zijn woorden, uitgesproken tijdens zijn homilie, introk indien zij iemand gekwetst hadden.

Hij zegt van zichzelf dat hij geen homofoob, racist of seksist is. Hij aanvaardt iedereen en hij sluit niemand uit.

De kardinaal moet nu een criminele rechtszaak tegemoet zien nadat Lamba een klacht neerlegde voor homofobie en seksisme.

Om de zaak voor hem nog erger te maken heeft de Spaanse afdeling van het vluchtelingennetwerk klacht neergelegd omwille van zijn verklaring van vorig jaar waarin hij de vluchtelingencrisis een nieuw Trojaans Paard noemde. Hij stelde de vraag of er geen sprake is van een regelrechte invasie van asielzoekers en immigranten – (Roger Frans Lauryssen)

Roger Frans Lauryssen

Dit artikel is geschreven door Roger Frans Lauryssen en geplaatst door de redactie in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele of delen van deze tekst is zonder toestemming niet toegestaan.

Back To Top
×Close search
Zoeken