skip to Main Content
Disney vervangt Spaanse stier voor Simba
Twitter

Disney vervangt Spaanse stier voor Simba

MADRID – Het zal je niet ontgaan zijn dat de nieuwe zeer realistische remake van de uit 1994 stammende animatiefilm ‘The Lion King’ binnenkort in de bioscoop te zien zal zijn. Om de nieuwe Disney film te promoten heeft men in Spanje gekozen voor een ludieke maar opvallende promotiecampagne.

Enkele jaren geleden werd de Smurfen (Pitufos) film gelanceerd en dat deed men in Spanje in het dorp Juzcar door alle huizen blauw te verven. Nu is het officieel geen smurfendorp (pueblo de Pitufos) meer maar zijn de blauwe huizen nog wel te zien en zijn deze nog steeds een toeristische trekpleister.

Disney moet de film ‘El Rey Leon’ owel ‘The Lion King’ promoten en dat doet men in Spanje, in ieder geval bij de Spaanse hoofdstad Madrid, door handig gebruik te maken van de wereldbekende zwarte Osborne stieren, los toros.

Op de M40 autoweg gezien vanaf de A5 staat bij afslag 40 een enorme zwarte leeuw. Op dezelfde autoweg maar dan gezien vanaf de A6 bij afslag 41 staat een tweede grote zwarte leeuw.

Beide leeuwen zijn maar liefst 6 meter hoog en van de neus tot aan de staart is Simba 16 meter lang. Enorme leeuwen dus die goed opvallen.

Disney wilde gebruik maken van een van de bekendste monumenten (vroeger alleen reclame billboards van Osborne) en symbolen van Spanje op de dagen dat in Madrid de grote uitkomst begint voor de zomervakantie en auto’s gevuld zijn met hele families.

Spanje heeft dus op dit moment 90 zwarte stieren en 2 zwarte Simba leeuwen.

Overigens gebeurde het plaatsen van de grote zwarte stieren na een artikel in de ‘fake-news’ krant El Mundo Today waarin vorig week een artikel verscheen over grote zwarte leeuwen in plaats van stieren. Disney heeft dat dus nu werkelijkheid laten worden.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken
1
Hola. Heb je een nieuwsfeit voor ons? Laat het de redactie weten via WhatsApp.
Powered by