Wijzigingen België voor terugreizen uit Europese hoogrisicolanden zoals Spanje

Wijzigingen België voor terugreizen uit Europese hoogrisicolanden zoals Spanje
Beeld: 123rf

Wijzigingen België voor terugreizen uit Europese hoogrisicolanden zoals Spanje

Dit artikel is 10 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – In België hebben de autoriteiten wijzigingen aangekondigd voor reizigers die terugkeren uit Europese hoogrisicolanden zoals Spanje dat geheel rood gekleurd is. Grote wijzigingen zijn door het Overlegcomité niet aangekondigd maar er is wel beslist dat reizigers die terugkeren uit Europese landen waar gevaarlijke corona-varianten circuleren, strenger gecontroleerd en gevolgd worden na thuiskomst.

De geldende reisregels blijven van kracht. Er komt een verstrengde procedure voor landen uit de Europese Unie of Schengen waar gevaarlijke coronavirus-varianten circuleren, ongeacht welke kleurcode voor het land geldt. 

Bij terugkeer uit een dergelijke Europese hoogrisicoland/zone dienen personen die nog niet volledig gevaccineerd zijn, naast een PCR-test op dag 1 (met quarantaine tot resultaat) ook een PCR-test op dag 7 afleggen. De test op dag 1 vervalt indien de persoon in kwestie reeds PCR-getest werd tijdens de 72 uur voorafgaand aan de aankomst op het Belgisch grondgebied. Een positieve PCR-test heeft een isolatieplicht van 10 dagen tot gevolg, die niet onderbroken kan worden.

De controles op het invullen van het Passenger Locator Form en het bezit van een digitaal coronacertificaat worden aangescherpt. KLIK HIER om te weten wat je moet doen als je België binnenkomt of kijk op de afbeelding onderaan.

Kleurcode Spanje is rood

Sinds maandag 19 juli heeft heel Spanje van België een kleurcode ROOD gekregen met de regio’s Galicië en castilla-La Mancha die op woensdag 21 juli van de kleur ORANJE naar ROOD gaan.

Kleur ROOD geldt dus voor: Aragón, Catalonië, Cantabrië, La Rioja, Andalusië, Canarische Eilanden, Valencia regio, Melilla, Asturië, Baskenland, Navarra, Madrid regio, Castilië en León, Extremadura, Balearen en de Murcia regio en vanaf 21 juli ook Galicië en Castilla-La Mancha.

Meer informatie volgt….

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.