skip to Main Content
12 families uit flatgebouw in Madrid gehaald minuten voordat deze instortte

12 families uit flatgebouw in Madrid gehaald minuten voordat deze instortte

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

madridgebouw1MADRID – De brandweer en politie hebben in extremis 12 families uit hun appartementen geëvacueerd, minuten voordat het hele gebouw in elkaar stortte. Het voorval deed zich voort in de Calle Amalia nummer 336 in de Madrileense wijk Tetuán afgelopen dinsdagmiddag. Het gebouw bestond uit vijf verdiepingen met twee winkels op de begane grond en vier verdiepingen met appartementen.

Het is de tweede keer in enkele weken dat mensen net op tijd uit oude gebouwen werden gehaald in de Spaanse hoofdstad. Tot nu toe is er gelukkig niemand omgekomen of gewond geraakt aangezien de brandweer en politie op tijd de inwoners konden evacueren maar als dit zo doorgaat vreest men het ergste.

Dit appartementencomplex heeft in 2013 nog een technische test gehad waarbij het hele gebouw veilig werd verklaard. De inwoners zagen echter dinsdagmiddag scheuren verschijnen in de muren en vloeren waarop meteen alarm werd geslagen. De brandweer wachtte geen moment en evacueerde alle 43 inwoners uit het gebouw wat slechts enkele minuten nadat iedereen veilig was in elkaar stortte nadat de voorgevel afbrak.

De inwoners zijn bijna allemaal onderbracht in diverse hotels terwijl 6 van de gedupeerden bij familie en/of vrienden is gaan slapen. Op 3 augustus stortte er ook al een gebouw in toen de inwoners van het gebouw in de wijk Carabanchel scheuren zagen verschijnen in hun muren en vloeren. Ook in dat geval konden de 40 inwoners op tijd worden geëvacueerd voordat het gebouw in elkaar stortte – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken