skip to Main Content
Politie schiet bij grenscontrole in Girona een man neer die “Allah is groot” schreeuwde

Politie schiet bij grenscontrole in Girona een man neer die “Allah is groot” schreeuwde

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

GIRONA – Agenten van de Guardia Civil en Mossos d’Esquadra hebben zaterdagnacht bij de grens tussen Frankrijk en Spanje in de provincie Girona op een man geschoten die zich bedreigend opstelde. Het voorval deed zich voor in de nacht van vrijdag op zaterdag bij de La Junquera grensovergang toen de politie bij een grenscontrole een auto staande hield met daarin een vrouw en een man. Terwijl de vrouw naar het toilet moest gedroeg de man zich zeer bedreigend en schreeuwde hij “Alá es grande” waarop de agenten het vuur openden.

Volgens de Spaanse kranten hielden de agenten die de grens tussen Frankrijk en Spanje bewaken aan de Spaanse kant een auto van het merk Alfa Romeo aan waarin een vrouw en man zaten. Terwijl de vrouw reed en op aandringen van de politie de auto stopte gedroeg de man zich zeer nerveus. Na het stilzetten van het voertuig werd de vrouw door een agente naar het toilet begeleid terwijl andere agenten de man sommeerden uit het voertuig te stappen.

Dit weigerde de man in eerste instantie maar uiteindelijk stapte hij uit en moest hij op de grond gaan liggen. Op dat moment zagen de agenten een soort van grote riem met iets daaraan of iets onder de jas zitten waarop de agenten diverse stappen achteruit namen en de situatie ernstig werd. In plaats van rustig blijven liggen besloot de man echter op te staan en zich bedreigend op te stellen waarop hij een hand in zijn jaszak stopte en “Allah is groot” schreeuwde.

Op het moment dat de man richting de agenten liep schoten de deze op hem. De man werd later naar het ziekenhuis in Girona gebracht en heeft de schietpartij overleefd. De politie is een onderzoek begonnen naar de identiteit van de man maar voorlopig sluit men een verband met terrorisme uit. Er werden geen wapens of explosieven gevonden.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 9 reacties
  1. In Nederland worden gelijk de politiemensen aangeklaagd en voor de rechter gesleept en mogen ze blij zijn als ze niet flink gestraft worden.

  2. Ben blij dat de Catalaanse politie kortzichtig is puk, in Nl roepen ze sorry en gaan thee drinken. Ben blij dat ik in Catalonië/ Spanje woon.

  3. Inderdaad goed werk van de politie, neerknallen is te veel eer, alweer een martelaar .
    Hoe groot is die moslim geestelijke wel niet, ze blijven maar roepen.
    Van normaal gedrag zijn ze niet gediend, graag salarisverhoging voor deze politie mensen, die heeeeel dankbaar werk doen.

  4. Daar kunnen wij een goed voorbeeld aan nemen. Al die allasuckers blijven of levend in hun eigen land, of dood in een ander land. Ze zoeken alleen maar asiel om te profiteren terwijl ze alles en iedereen respectloos behandelen. Volgende keer niet schieten maar de kop eraf hakken.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken