skip to Main Content
Video’s om de Internationale dag van de kat te vieren, ook in Spanje

Video’s om de Internationale dag van de kat te vieren, ook in Spanje

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Ondanks het feit dat er veel katten in Spanje op straat leven en aan hun lot worden overgelaten nadat ze door hun baasjes gedumpt werden, is het vandaag 20 februari toch even een feestje voor alle katten wereldwijd en dus ook in Spanje. Het is de Internationale Dag van de Kat waarbij men over de hele wereld de liefde voor de katten viert en men wil aangeven dat het belangrijk is om goed met katten om te gaan en voor hen te zorgen, iets wat in Spanje niet altijd blijkt te lukken. Toch willen we deze dag vieren met enkele video’s met natuurlijk katten in de hoofdrol.

Volgens de laatste cijfers van de Fundación Affinity werden er 33.335 katten en 104.447 honden in de steek gelaten in 2016 (de cijfers over 2017 zijn nog niet bekend). In totaal is dat 137.782 in de steek gelaten dieren wat een behoorlijk aantal is maar wel stukken minder dan 7 jaar geleden toen het totale aantal nog 156.858 was, aldus de Fundación Affinity stichting. Toch is het geen ongewoon straatbeeld om op straat levende katten te zien in de toeristenoorden, steden en op het platteland van Spanje.

Gelukkig zijn er duizenden mensen die zich elke dag weer belangeloos inzetten om de katten te redden en verzorgen. Zo worden er door talloze stichtingen en opvangcentra katten van straat gehaald om ze te castreren en de gezondheid te controleren en indien mogelijke en nieuw huis gezocht. In het geval dat dit niet mogelijk is zijn er alternatieven zoals het helpen van de katten op straat.

Speciaal voor de vrijwilligers die op straat levende katten helpen hebben we deze collectie van video’s samengesteld om even de lachspieren te gebruiken. Namens de Spaanse katten … gracias por cuidarnos 🙂

De lafaard

De verraste kat

Waar is het katje?

Kat Vs. komkommer

Moonwalking

Kat Vs. spiegel

Katten transport

Kat Vs.baby

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 1 reactie
  1. Grappig hoe in Spanje voor van alles en nog wat een “internationale dag” wordt verzonnen. Je zou verwachten dat een internationale dag ook buiten Spanje wordt gevierd, maar nee dus. Het is binnen de Spaanse kringen die het hebben verzonnen “officieel” en “internationaal”.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken