skip to Main Content
Carrefour wil in 2017 maar liefst 182 nieuwe winkels gaan openen

Carrefour wil in 2017 maar liefst 182 nieuwe winkels gaan openen

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – De van oorsprong Franse supermarktketen ziet toekomst in Spanje en heeft aangekondigd dat ze nog dit jaar tenminste 182 nieuwe winkels wil openen. Dat is voor de keten een nieuw record aan nieuwe winkels. Het merendeel van deze winkels zijn franchises die gelegen zijn in de centra van steden, dichtbij de klanten. Als deze nieuwe winkels geopend zijn in het land komt de totale teller voor Carrefour España te staan op 871 supermarkten exclusief de 190 hipermarkten, de eigen grote supermarkten.

De afgelopen twee jaar zette Carrefour al flink gas erop en werden er 350 nieuwe winkels geopend maar daar moeten er dit jaar nog minstens 182 kleinere supermarkten bij gaan komen. Het merendeel van deze nieuwe winkels zijn de Carrefour Express supermarkten die kleiner van formaat zijn en dichter bij de klant liggen zoals in de centra van steden.

Op dit moment telt Spanje 335 Carrefour Express (groen logo) winkels waarvan het merendeel franchises zijn en afmetingen hebben tussen de 70 en 400 vierkante meter. Dan heeft de Carrefour ook nog de Express winkels (oranje logo) die afmetingen hebben tussen de 35 en 110 vierkante meter en gelegen zijn in of bij de Cepsa tankstations, ook Wel, Carrefour Express CEPSA genoemd. Er zijn daarnaast 115 Carrefour Market winkels die veel groter zijn met afmetingen tussen de 800 en 2.000 vierkante meter en dan nog de 190 Carrefour hipermarkten welke de grootste variant zijn van supermarkten waar zo’n beetje alles te koop is en altijd in eigen beheer zijn.

Lees ook: Doe mee en geef aan wat jouw favoriete supermarkt is in Spanje

Dit jaar wil Carrefour 90 Carrefour Express (groen) winkels openen en nog eens 80 Carrefour Express (oranje) winkels bij Cepsa tankstations. Daarnaast is men van plan om 10 Carrefour Market (blauw) te openen en twee Superco wat de goedkoopste winkels zijn en de Carrefour groep er op dit moment 14 van heeft in Spanje. Er zijn voor dit jaar geen nieuwe hipermarkten gepland.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 4 reacties
  1. Carrefour in Het winkelcentrum van Ondara in vogelvlucht gezien, en ik moet zeggen, leuke producten, net anders dan elders, en de prijzen vielen mij mee, beter gezegd ik
    vond ze best goedkoop! Ik ga zeker eens terug !

  2. Weet iemand of Carrefour in Spanje ook Franse producten heeft? Dus bijvoorbeeld Franse wijnen, kaasjes, Normandische boter, creme fraiche e.d.?

    1. Hier in Murcia hebben ze een afdeling buitenland. Franse wijnen worden zeker verkocht, als ook kaas. Normandische boter ken ik niet, creme freche is wel te verkrijgen

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken