skip to Main Content
Herdershond die aan een touw achter auto aan gesleept werd overleden in Málaga
Policía Local Málaga / Diario Sur

Herdershond die aan een touw achter auto aan gesleept werd overleden in Málaga

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Policía Local Málaga / Diario Sur

MÁLAGA – De politie heeft na speurwerk en dankzij de hulp van inwoners van Málaga de verantwoordelijke voor het slepen van een herdershond achter een auto kunnen identificeren. Het gaat om een 54-jarige inwoner van Málaga die van dierenmishandeling verdacht wordt voor het gedurende 400 meter aan een touw achter zijn auto slepen en het schoppen van een herdershond die later ondanks een chirurgische ingreep is overleden.

Het is opnieuw een geval van dierenmishandeling waar een deel van de Spanjaarden (niet alle Spanjaarden zijn dierenmishandelaars) zich schuldig aan maakt. In dit geval werd de politie van Málaga via het telefoonnummer 092 erop attent gemaakt dat een man een hond aan een touw achter zijn auto had vastgebonden en deze tenminste 400 meter lang meesleepte waarna de man stopte en de hond ook nog een aantal keren flink schopte.

De hond werd achtergelaten op straat waarna de politie de hond slecht ademend aantrof. Meteen werd de dierenpolitie (Grupona) erbij gehaald en werd de hond naar een dierenkliniek overgebracht waar de herdershond aan zijn verwondingen geopereerd werd omdat de hond het maagdilatatie of een maagtorsie ziekte had. Hoewel de operatie succesvol verliep overleefde de hond het niet en overleed deze aan een hartinfarct.

Het gaat om een bijna vierjarige herdershond die vanwege het touw om zijn nek en de interne verwondingen ondanks een snelle chirurgische ingreep helaas niet meer gered kon worden. De politie wist de informatie van een identificatiechip te achterhalen waarna men op onderzoek uitging door onder andere buurtbewoners te ondervragen en een 54-jarige man geïdentificeerd kon worden als dader van deze dierenmishandeling.

Blijkbaar was de herdershond van iemand anders die dan ook geïnformeerd werd door de agenten maar de dader van deze mishandeling is iemand die of de hond had gestolen of op de hond lette. Deze man werd achterhaald, geïdentificeerd en een proces verbaal opgemaakt De man werd niet aangehouden maar moet zich nog wel verantwoorden voor een rechter. Volgens de dierenartsen is er geen verband tussen de mishandeling van de hond en het overlijden.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 16 reacties
 1. Ach lieve mensen ik ben het voor 200 % procent met u allen eens. Wat had ik
  dat hondenkind graag gehad, heb diverse (9) asielhonden gehad en de meesten \
  waren herdershonden.Wat waren ze blij met de rust en liefde. Die man inderdaad achter
  de auto aan slepen.

 2. Hebben die dierenartsen daar wel een opleiding gevolgd.
  Hebben die nig nooit gehoord van hartfalen ten gevolge van overmatige stress en shock toestand?? Of hebben die zwijggeld gekregen. Een dierenarts die zoiets verklaard wetende wat dat dier heeft meegemaakt is al even onmens! ?

  1. De hond is niet overleden aan stress etc. maar als gevolge van een ziekte, zoals dat in de krant staat. En ja, de dierenartsen zijn zeer goed opgeleid in Spanje.

   1. De combinatie van ziekte en mishandeling is de hond fataal geworden en ja de stress factor van beide zal zeker ook wel een rol hebben gespeeld die aanleiding heeft gegeven tot hartfalen. De hond had waarschijnlijk ipv mishandeling maar behandeling nog mooie jaren geleefd. Ik hoop dat de rechter een ernstig signaal geeft door een zware sanctie op te leggen. Dierenartsen zijn degelijk opgeleid in Spanje zo heb ik ervaren

 3. Ik hoop en bid dat de rechter in spanje zijn auto in beslag neemt en een rij ontzegging voor het leven geeft en beslag legt op zijn huis /vermogen en hem op sluit in een inrichting voor de rest van zijn leven en tevens de man met naam een woonplaats bekend maakt in geheel spanje dit soort personen moet je op het acht uur nieuws zetten met foto en naam en woonplaats ik hoop in het belang van de dieren dat dit de stel regel wordt in spanje

 4. Volgens dierenartsen is er geen erband tussen mishandeling van de hond en het over lijden !!! Ongelovelijk toch meters meegesleurd en geschopt . Let op die vrezelijk man komt er weer met een sisser af

 5. Deze man hoort niet als vrij persoon rond te lopen, laat hem op zijn blote knieën de straat schoon poetsen, zet hèm aan de schandpaal in de hete zon, zonder water ik heb genoeg van deze gestoorde types.
  Zo dat ben ik kwijt.

 6. Ik zou zeggen, passende straf, doe met die man even het zelfde.
  Tikkeltje barbaars wellicht, maar ach, het zal andere gestoorden die dezelfde trekjes hebben wellicht meer afschrikken dan een boete of andere vorm van straf.
  Of zet zo iemand net als vroeger op een plein aan de schandpaal.

  1. Met die man het zelfde doen maakt jezelf geen haar beter dan deze man, aangezien dit persoon schijnbaar geen gevoel in zijn donder heeft is een lange eenzame opsluiting bijv. een oplossing.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken