61% Spanjaarden tegen versoepeling corona-maatregelen voor kinderen

61% Spanjaarden tegen versoepeling corona-maatregelen voor kinderen
Beeld: Freepik

61% Spanjaarden tegen versoepeling corona-maatregelen voor kinderen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Het is een van de vele onderzoeken, enquêtes en barometers die dagelijkse te lezen zijn in de Spaanse pers of te zien zijn op de Spaanse televisie en de vraag is of we deze moeten geloven. Dit keer gaat het om een barometer van het televisiekanaal La Sexta over de sociale en vrijetijdsgewoonten na de noodtoestand en de kwestie van meer vrijheid tijdens de noodtoestand voor kinderen.

De nieuwste La Sexta barometer laat zien dat 76,3% van de ondervraagden aangeeft na de noodtoestand de sociale en vrijetijdsgewoonten gaat veranderen. 23,6% zegt dat ze niets gaan veranderen en door zullen gaan met hun gewoonten alsof er niets gebeurd is.

Volgens de barometer, waarbij gekeken wordt naar kiezers van verschillende politieke partijen, zegt 84,5% van de Ciudadanos kiezers dat ze hun gewoonten gaat veranderen na de noodtoestand. 80,6% van de PSOE kiezers zegt datzelfde te doen terwijl dit bij de Partido Popular (PP) 78% is, bij de extreemrechtse partij VOX 74,6% en bij Unidas-Podemos 70,5%.

Kinderen

Op de vraag of men de kinderen de mogelijkheid moet geven om op een gecontroleerde manier de woning te laten verlaten, iets dat vanaf 27 april van kracht zal zijn in Spanje, zegt 61% dat ze het daar niet mee eens is terwijl 37,8% zegt dat ze deze maatregelen in het voordeel van de kinderen tot 12 jaar wel steunt. 

Ook bij deze vraag is gekeken naar de politieke kleuren waarbij opvalt dat 60,6% van de kiezers van de PSOE deze maatregel steunt. Dat is in het geval van de PP 62,6%, in het geval van Ciudadanos 72,4% maar in het geval van Unidas-Podemos 52,3% en in het geval van VOX slechts 45,1%.

Quarantaine

Op de vraag hoe men omgaat met het verplichte thuisisolement tijdens de noodtoestand zegt 48,3% dat ze hier goed mee omgaat, 33,8% zegt er regulier mee omgaat terwijl 17,4% zegt slecht om te gaan met het verplichte thuisisolement in Spanje.

De kiezers van VOX gaan het slechtste om met het thuisisolement met 35% gevolgd door de kiezers van de PP met 26,2% en Ciudadanos met 13,8%. De keizers van PSOE gaan het beste om met het thuisisolement met 54,4% gevolgd door Unidas-Podemos met 46,6%.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.