skip to Main Content
Grote winkelketens, warenhuizen en kleine ondernemers hebben nu al zomerkortingen
Stock

Grote winkelketens, warenhuizen en kleine ondernemers hebben nu al zomerkortingen

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Zomerkortingen eerder begonnen in Spanje

Stock

MADRID – Diverse dagen voordat de zomerkortingen in Spanje officieel van start gaan op zondag 1 juli, zijn veel winkeliers in Spanje al begonnen met het ophangen en aanprijzen van de “rebajas de verano” ofwel de traditionele zomerkortingen die normaal tussen 1 juli en 31 augustus plaatsvinden. Het gaat daarbij dan niet alleen om de kleine winkeliers maar ook de grote warenhuizen en winkelketens in Spanje.

Traditiegetrouw beginnen in Spanje de zomerkortingen op 1 juli maar in enkele deelstaten is men al begonnen met de kortingen. In Madrid bijvoorbeeld beginnen de kortingen rond 20 juni gevolgd door de Comunidad Valenciana vanaf 27 juni. In beide gevallen duren de kortingen tot eind augustus of begin september, net zoals in alle overige deelstaten. Er zijn echter steden waar de borden “rebajas” al op de winkelruiten te zien zijn en waar men nu dus al met kortingen kan kopen.

Eerder

Grote winkelketens zoals het warenhuis El Corte Ingles (Sfera), Tendam (Cortefiel, Springfield, Women Secret), H&M, Mango, en ook Inditex (Zara, Oysho, Berschka, Massimo Dutti, Stradivarius), Kiabi, Primark, Pimkie, C&A beginnen allemaal eerder met de kortingen. Officieel doen zij dat op vrijdag 29 juni om zo het weekend van de traditionele datum (zondag 1 juli) mee te pikken en ook op de drukke zaterdag veel te kunnen verkopen. Op veel plaatsen zullen de winkels op zondag ook open zijn.

Er zijn ook veel winkelketens die via “verdekte kortingen” al begonnen zijn met het geven van lagere prijzen zoals “Vive tu SummerTime” of “Exclusivonline” en “día sin IVA”. Als de kortingen niet in de winkels zelf plaatsvinden is dat wel vaak zo op internet.

Vrije kortingsdagen

Sinds het jaar 2012 is het mogelijk voor de winkeliers in Spanje om het hele jaar door kortingen aan te bieden waardoor de traditionele kortingsperiodes een beetje zijn verdwenen. De Confederación Española de Comercio (CEC) vindt echter dat het voor de winkels, winkeliers en consumenten erg belangrijk is als deze traditionele zomer- en winterkortingen weer terug zouden keren in het land.

Grote omzet

De zomerkortingen zijn samen met de winterkortingen tussen januari en maart de bekendste en langst durende kortingsdagen/weken/maanden. Op de meeste plaatsen duren de kortingsdagen diverse weken tot drie maanden waarbij de meeste kortingen eindigen begin of eind september. Op veel plaatsen beginnen de kortingen al op de 50% of 70% waarbij de dus mooie deals gemaakt kunnen worden door de koopjesjagers.

Uitgave

De Spanjaarden zullen dit jaar iets meer uitgeven tijdens de zomeruitverkopen. Dit is de belangrijkste conclusie van de Spaanse vereniging van onafhankelijke gebruikers en consumenten (FUCI), die een nationaal onderzoek deed naar hoe de economische situatie van de Spanjaarden hun aankopen tijdens de uitverkoop beïnvloed. Gemiddeld besteden de Spanjaarden 55 euro aan koopjes, dat is iets hoger dan vorig jaar toen dat nog 50 euro was.

Hoe het ook zij, koop niet teveel, kijk of de artikelen in goede staat zijn en normaal gesproken ook verkocht worden in de winkel en denk erom, tijdens de kortingen gelden dezelfde wetten en regels als buiten de kortingen in verband met het terugbrengen of omruilen van artikelen dus bewaar altijd de bonnetjes 🙂 Feliz compras!

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 2 reacties
  1. Kortingen van 70% 🙂 Als je altijd in bepaalde winkels komt en je ziet naderhand de zogenaamde kortingen ben je eigenlijk helemaal niet veel goedkoper uit want wat op het bordtje staat klopt dan ook meestal niet maar het schijnt te werken bij een bepaalde groep mensen. Bij de Mediamarkt stond vorig jaar een broodrooster voor 25 euro, tijdens de kortings weken stond de zelfde broodrooster met een bordje erbij van 49 euro nu voor 35 euro. Zelfde soort akties heb ik ook gezien bij de Conforama. Ik ren dus nooit naar de winkel tijdens dit soort akties, ik kijk wel uit 🙂

    1. Een mens wil nu eenmaal bedondert worden, Er staat altijd op van 25 nu voor 18.75 Maar wat er niet staat is dat het voor die tijd al 15 was . Dus ze kunnen nog een keer naar beneden tot het weer 15 is . Wat ze tussen die tijd voor 18,75 hebben verkocht was extra vakantie geld voor d baas .

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken