skip to Main Content
Netflix verhoogt prijzen in Spanje
123rf

Netflix verhoogt prijzen in Spanje

MADRID – De populaire Amerikaanse streaming en on-demand dienst Netflix heeft in Spanje de prijzen verhoogd. Het gaat om een prijsverhoging van het abonnementstarief tuss 9% en 14% waarbij alleen het basisabonnement ongewijzigd blijft en nog steeds 7,99 euro kost. De laatste keer dat Netflix de prijzen verhoogde was in 2017 maar de hoge kosten van de eigen producties en het steeds uitgebreider wordende kwaliteitsaanbod heeft geleid tot deze nieuwe prijsverhogingen aldus Netflix.

In maart dit jaar werd er in de Spaanse pers geschreven dat er wellicht prijsverhogingen zouden komen en dat er een nieuw abonnement bij zou komen. Nu is echter gebleken dat er nog steeds drie abonnementen zijn en dat de prijzen van twee van hen verhoogd zijn met 1 en 2 euro per maand.

Het basis-abonnement blijft wat betreft de prijs hetzelfde en kost nog steeds 7,99 euro per maand. Bij het ‘básico’ abonnement kun je de video’s niet in HD of Ultra HD en slechts op een scherm tegelijk bekijken.

Het standaard-abonnement is wel in prijs verhoogd en zal nu in plaats van 10,99 euro 1 euro duurder gaan worden per maand en stijgen naar 11,99 euro. Het ‘estándar’ abonnement geeft recht op het kijken op twee schermen tegelijk in HD kwaliteit.

Het premium-abonnement is ook in prijs verhoogd en zal vanaf nu 2 euro duurder zijn en stijgen van 13,99 euro naar 15,99 euro per maand. Met het ‘premium’ abonnement kunnen vier mensen tegelijk in Ultra HD kwaliteit naar series en films kijken.

De prijsverhoging zal vanaf 20 juni (2019) gelden voor alle nieuwe abonnees. De bestaande abonnees ontvangen via de Netflix app en in een e-mail een notificatie van de prijsverhoging. Netflix heeft in Spanje op dit moment zo’n 3 miljoen abonnees die alleen al dit jaar kunnen genieten van 17 nieuwe producties in het Spaans en die in Spanje geproduceerd zijn.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 2 reacties
  1. Logische keuze, in Spanje liggen de lonen natuurlijk hoger dan in andere EU landen……… Echt hoe ver willen ze dit nog rekken.
    In Colombia betaal je ca 3€. Dus waarvandaan komt de keuze om Spanjaarden meer te laten betalen dan andere rijke Europese landen ?

    1. Dat gaat vanzelf goedkomen als Spaanse providers met goedkopere oplossingen komen, dan wordt Netflix opgezegd en dat gaan ze dan uiteindelijk goed voelen. Maar het zijn vooral Amerikaanse bedrijven die de prijzen alsmaar opdrijven in Europa. In Spanje is de telefoon duurder, internet duurder en de Amerikaanse bedrijven denken dan gewoon dat ondanks de lage lonen de mensen het geld toch wel neertellen. 1+1=2.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken