skip to Main Content
Aardbeving van 2,4 op schaal van Richter nabij Granada

Aardbeving van 2,4 op schaal van Richter nabij Granada

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

aardbeving granadaGRANADA – Dinsdagmiddag rond 14:15 uur hebben de inwoners rondom de stad Granada te maken gehad met een aardbeving met een kracht van 2,4 op de schaal van Richter. Ondanks het feit dat de aardbeving niet erg zwaar was, waren er toch veel mensen die de beving gevoeld hebben vanwege het tijdstip en vanwege het feit dat de aardbeving niet zo diep plaatsvond.

De aardbeving van dinsdagmiddag had als epicentrum de plaats Ogíjares nabij de stad Granada. De beving vond plaats op slechts 11 kilometer diepte en had een kracht van 2,4 op de schaal van Richter. De aardbeving werd door veel inwoners gevoeld al was de duur erg kort, aldus de gegevens van het Instituto Geográfico Nacional. Het is niet ongewoon dat er aardbevingen plaatsvinden in Zuid Spanje maar de meeste komen niet boven de 3 op de schaal van Richter en worden amper gevoeld.

Naast dat de inwoners van de dorpen rondom het epicentrum de aardbeving hebben gevoeld, waren er ook inwoners van de stad Granada zelf die de politie belden om te vragen wat er aan de hand was. Er zijn geen gewonden gevallen en er is ook geen schade aan gebouwen gemeld – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken