skip to Main Content
Amazon Spanje gaat in Madrid binnen een of twee uur producten thuisbezorgen

Amazon Spanje gaat in Madrid binnen een of twee uur producten thuisbezorgen

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

amazon bezorgdienst madridMADRID – Op de foto is een levering te zien van verse producten die uit de supermarkt van Amazon komen en geleverd worden met een Hollandse bakfiets, min of meer. Amazon Spanje heeft de nieuwe service “Prime Now” opgezet waarmee het de bedoeling is dat supermarktproducten, die gekocht kunnen worden op de website en via de app van Amazon, gratis binnen twee uur en tegen betaling van 5,90 euro binnen een uur thuisbezorgd worden.

Met de nieuwe thuisbezorgdienst die deze woensdag van start is gegaan, gaat het Amerikaanse Amazon direct de concurrentie aan met supermarktketens zoals Hipercor (El Corte Ingles), Mercadona, Carrefour en Día. Het voordeel wellicht voor de andere ketens zoals Carrefour, Mercadona en Día is het feit dat zij al bezorgdiensten hebben in heel Spanje terwijl Amazon voorlopig alleen in en rondom Madrid aan huis bezorgd via de snelle service.

Wat prijzen betreft is het bij Amazon wel voordeliger. Bij de Hipercor/El Corte Ingles bijvoorbeeld kost de snelle service van twee uur 7,90 euro maar bij Amazon is dat standaard de leveringstijd en daarnaast ook nog eens gratis. Bij de Mercadona kost de leveringsdienst 7,21 euro end e producten worden niet dezelfde dag bezorgd. Bij de Carrefour kost het thuisbezorgen bij uitgave van minder dan 90 euro 9 euro en boven de 90 euro 6 euro of bij meer dan 170 euro gratis. Een ander voordeel wat Amazon heeft is het feit dat ze elke dag, dus ook zondag en feestdagen, thuisbezorgen, dit in tegensteling tot de overige supermarkten die alleen van maandag tot en met vrijdag bezorgen.

Amazon gebruikt voor de snelle thuisbezorgdienst 50 voertuigen en diverse elektrische bakfietsen zoals op de foto te zien is. Daarnaast is de dienst voorlopig alleen beschikbaar voor de Premium klanten die jaarlijks 19,95 euro betalen voor speciale voordelen en gratis bezorgkosten. De standaard bezorgtijd van twee uur is voor alle Prime Now klanten gratis maar wil men de producten sneller hebben dan dient men 5,90 euro bij te betalen waarna de producten binnen een uur thuisbezorgd worden.

Amazon verkoopt in Nederland en België alleen boeken maar in Spanje is zo’n beetje alles te verkrijgen via de online winkel. Sinds vorig jaar zijn daar supermarktproducten bijgekomen en nu dus ook verse producten en producten uit de koeling – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken