skip to Main Content
Ryanair dreigt Spanje te verlaten aldus syndicaten van het cabinepersoneel
Ryanair.com

Ryanair dreigt Spanje te verlaten aldus syndicaten van het cabinepersoneel

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Ryanair dreigt Spanje te verlaten vanwege personeel

Ryanair.com

MADRID – De woordvoerder van het cabinepersoneel in Spanje heeft gezegd dat de vertegenwoordiging van Ryanair tijdens de onderhandelingen over de komende staking op 25 en 26 juli, dat Ryanair Spanje zal verlaten als het bedrijf niet meer volgens de Ierse arbeidswetgeving kan werken. Mocht dat dreigement stand houden dan zou de Ierse low cost vlieger ook niet meer moeten vliegen vanuit en naar België, Portugal en Italië aangezien er in deze landen ook gestaakt wordt.

Volgens de Spaanse syndicaten USO en Sitcpla heeft Ryanair een vreemde houding en surrealistische kijk wat betreft arbeidsomstandigheden van personeel. Het bedrijf neemt blijkbaar voor lief dat er duizenden passagiers gedupeerd raken omdat Ryanair weigert te onderhandelen.

Inmiddels heeft Ryanair een week voor de eerste stakingsdatum al de gedupeerde passagiers verwittigd van de staking en lijkt het erop dat de Ierse vliegmaatschappij geen moeite meer doet om de staking te voorkomen.

[su_note]Leestip: Ryanair zal in Spanje 200 vluchten per dag annuleren vanwege stakingen 25 en 26 juli[/su_note]

Antonio Escobar van het syndicaat Sitcpla zegt dat de vertegenwoordiging van Ryanair aan de vergadertafel gezegd heeft dat als de luchtvaartmaatschappij niet meer in Spanje kan opereren onder de arbeidsvoorwaarden zoals die in Ierland gelden, Ryanair Spanje beter kan verlaten zo schrijft de krant El Público.

Men gaat ervan uit dat dit als een soort dreigement of opmerking gezien kan worden aangezien de vluchten binnen, vanuit en naar Spanje goed zijn voor 12% van alle Europese Ryanair vluchten.

[su_highlight background=”#FDD835″]Reactie van Ryanair’s Kenny Jacobs: “These union claims are utter rubbish. Ryanair is Spain’s number one airline.” [/su_highlight]

In Spanje werken tussen de 1.700 en 1.800 cabinepersoneel of rechtstreeks voor Ryanair of via de uitzendbureaus Workforce en Crelink. Ryanair houdt niet van het concept vakbonden en zou liever zien dat er per bedrijf speciale vertegenwoordigers zijn, iets waar de syndicaten niet mee akkoord gaan.

Mede vanwege dat feit maar nog meer onenigheden hebben er ongeveer 4.000 leden van het cabinepersoneel in Spanje, Portugal, Italië en België besloten op 25 en 26 juli het werk te gaan neerleggen.

[su_note]Leestip: Spaanse regering moet zich gaan bemoeien met staking cabinepersoneel Ryanair[/su_note]

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 15 reacties
 1. oh ryanair, hoeveel keer die al in het nieuws zijn geweest weet ik niet, ben de tel kwijt en nooit geen goed nieuws altijd negatief
  en die 1800 zullen dan ook werkloos worden zeker?
  hoop dat er toch een overeenkomst bereikt kan worden maar zal heel moeilijk worden met de grote baas van ryanair, het is gene gemakkelijke denk ik
  en ja Femke, Anoniem is altijd negatief, gewoon geen aandacht aan geven

 2. Vroeger rond 2007 en 2008 had nog wel eens kans om voor 1 euro een vlucht te kunnen boeken en gewoon de koffer mee. Nu slaan ze door naar de andere kant. Het boordpersoneel is er ook de dupe van. De directeur O´Brien wil het onderste uit de kan en personeel en piloten pikken zulke overeenkomsten niet meer. Eens is de emmer vol. Ook het gesleutel om zo licht mogelijk met zo veel mogelijk passagiers te willen vliegen en alleen nog handbagage, kan je de reizigers niet opleggen. Het liefst wil de directeur dat ze allemaal staan op vluchten van 1,5 of 2 uur, zodat er nog meer in kunnen als haringen in een ton. Ik boek alleen nog andere maatschappijen.

 3. Volledig met je eens Leliane ,alle vliegmaatschappijen doen hetzelfde als Ryanair .
  Anoniem ,jij hebt alijd negatieve commentaar .Ik ben SUPER blij dat ik met Ryanair kan vliegen en met mij nog heeeeeeeel veel mensen .

 4. Dikwijls met Ryanair gevlogen.Het uit elkaar halen van gezinnen is tegenwoordig niet enkel bij hen ,ook bij Tui ,Transavia,Air Malta(geen lowcost).De service is niet slechter dan bij anderen.

 5. 15 jaar geleden betaalde men rond de 300.00 euro retour Malaga.
  wanneer men nu meer dan 80.00 euro kwijt is zegt men het is te duur.
  er zal ergens op moeten worden verdient en aangezien dat bijna iedereen voor niets wil vliegen zal het van het personeel moeten komen.

 6. Anoniem boek dan toch gewoon een stoeltje voor 3 euro. Als dat er niet meer af kan, blijf dan gewoon thuis en zeer niet zo.

 7. Het is gewoon wraakroepend hoe Ryanair met zijn reizigers solt koppels worden doelbewust uit elkaar getrokken kinderen worden her en der in het vliegtuig geplaats bij vreemden. Als deze maatschappij met dergelijke krapuleize praktijken bezig blijft zou dit wel eens zeer veel klanten kunnen kosten

  1. zo goedkoop mogelijk willen we toch, dus nu niet zeiken en Ryanair geeft niet toe er gaat veel personeel vervangen worden.

   Dit is mijn uitspraak hier zult u het mee moeten doen!

  2. Klanten zoals u bedoelt u toch hoop ik want wij zijn, samen met inderdaad zooooveeeel anderen, wél content met Ryanair ! En kleine kinderen worden nooit gescheiden van de ouders maar er moet wel 1 ouder een zitje betalen. Als dát al teveel is tov de goedkope vluchten die we aangeboden krijgen, dan ben jij wel niet vlug content vrees ik. En dat we nu gratis handbagage moeten afgeven tenzij je ervoor betaalt om mee aan boord te nemen is het gevolg van de passagiers zélf. Ik kan ze geen ongelijk geven als ik zie wat voor “handbagage” er soms wordt meegenomen ! Sommige mensen moeten altijd overdrijven met alles en dat is er dan het gevolg van …….

  3. Van Eindhoven naar Alicante is maar iets meer dan 2u vliegen. Ouders met kinderen die samen willen zitten, kan ik begrijpen. Maar als volwassen mensen kan je elkaar tijdens die vlucht wel is ff missen zeker ? Wij vliegen afwisselend met Ryanair of Transavia en zitten bijna nooit naast elkaar. Is toch ook leuk om een babbel te doen met je gebuur ?

 8. En zijn wij daar rouwig om? Het is een waardeloze club en ze maken de markt kapot. Nee hoor, we kunnen best zonder.

    1. Die is goed Readactie , we zoeken in Spanje ook vaak naar het goedkoopste terrasje . waar de jongen of meisje €25 euro krijgt voor 12 tot 14 uur werken. Of kopen namaak merk schoenen en kleding bij Afrikanen . Of gaan naar de supermarkten van Aldi en Dia . Ja als het maar goedkoop is wat de persoon er aan verdient is niet onze zorg. We gaan ook op een goedkope cruise waar het personeel afhankelijk is van fooien omdat ze geen loon krijgen . Het staat je namelijk vrij een steward(es) ook een fooi te geven.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken