In Asturië klagen toeristen over het geluid van het rustige platteland

In Asturië klagen toeristen over het geluid van het rustige platteland
Beeld: Freepik

In Asturië klagen toeristen over het geluid van het rustige platteland

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

OVIEDO – Vanwege de corona-crisis zoeken steeds meer inwoners van Spanje de rust en ruimte op van het Spaanse platteland. Buiten de overvolle drukke Spaanse kustgebieden en grote steden, heeft Spanje nog veel meer moois te bieden zoals de autonome regio Asturië in het zogenaamde ‘groene Spanje’ aan de Atlantische Oceaan. Maar sommige toeristen kunnen niet met het plattelandsgeluid omgaan, klagen daarover en krijgen in dit geval ook meteen antwoord van de gemeente Ribadesella.

Men zou zeggen dat als je op vakantie gaat naar het rurale Spanje en gaat genieten van het platteland, je voorbereid bent op stilte, rust, natuur en de daarbij horende gebeurtenissen, omstandigheden en geluiden. Maar het blijkt dat sommige toeristen een ander beeld hebben gevormd van de plattelandsvakantie want in Ribadesella wordt geklaagd over kraaiende hanen, balkende ezels, blaffende honden en koeienpoep op straat … ronduit schandalig toch?.

Er waren in Ribadesella toeristen, waarschijnlijk uit drukke stedelijke gebieden, die niet gediend waren van de plattelands-ongenoegen en daarover klaagden bij de gemeente. En deze gemeente besloot meteen actie te ondernemen maar niet op de manier waarop de stadstoeristen gehoopt hadden.

Uiteindelijk heeft de gemeente een poster gemaakt met daarop de waarschuwingstekst dat als je naar een plattelandsdorp komt je de risico’s die dat met zich meebrengt accepteert. Zo staat op de poster dat een Asturiaans dorp onder andere kerktorens met klokken heeft, dat er hanen zijn die kraaien wanneer ze dat moeten doen, dat er koeien, schapen of geiten in de omgeving leven en het niet ongebruikelijk is dat deze koeienbellen hebben en hun behoefte doen, dat er tractoren rondrijden en dat er weliswaar geasfalteerde (en ongeasfalteerde) wegen zijn maar dat dit geen snelwegen zijn. Als je het bovenstaande niet aankunt dan ben je wellicht niet op de juiste plaats.

Beeld: gmeente Ribadesella
newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.