skip to Main Content
Vrouwen met een lengte van 1.55 meter mogen ook het Spaanse leger in
Archieffoto

Vrouwen met een lengte van 1.55 meter mogen ook het Spaanse leger in

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Vrouwen met een lengte van 1.55 meter in Spaans leger

Archieffoto

MADRID – Het ministerie van Defensie in Spanje heeft de regels voor de minimale lengte om militair te worden aangepast. Tot nu toe was deze minimale lengte 1.60 meter voor zowel mannen als vrouwen maar dat is nu 1.60 meter voor mannen en 1.55 meter voor vrouwen geworden. Daarnaast heeft men de regels rondom tatouages aangepast voor zowel mannen als vrouwen.

Nog niet zo lang geleden was er in Spanje commotie rondom een vrouw die het leger in wilde maar werd afgekeurd omdat ze op haar enkel een kleine tatoeage had. Dat mocht toen niet van Defensie want tatouages horen niet zichtbaar te zijn. De vrouw klaagde dit aan want mannelijke militairen hebben ook tatouages die in het zicht zitten. De vrouw kreeg gelijk en werd uiteindelijk aangenomen als militair waarbij ook de regels werden aangepast.

Na het aanpassen van deze regels rondom tatouages was er een ander probleem met de lengte van mannen en met name vrouwen die het leger in willen. Dat was tot nu toe altijd 1.60 meter voor mannen en vrouwen maar na diverse klachten is dat nu veranderd naar minimaal 1.60 meter voor mannen en 1.55 meter voor vrouwen.

Met deze beslissing wil Defensie voorkomen dat er discriminatie optreedt bij het bepalen van de lengtes van mannen en vrouwen want binnen de Spaanse bevolking is dat per geslacht verschillend.

De nieuwe lengte regel is in overeenstemming met de uitspraak van het Hof van Justitie van de Europese Unie van 18 oktober 2017 tegen het vaststellen van een minimale gemeenschappelijke lengte voor beide geslachten die de toegang tot 45% van de Spaanse vrouwen blokkeerde.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 4 reacties
 1. WTF…..1,55??
  Ok, je mag niet mensen weigeren op basis van hun lengte dus?
  Dat snap ik, maar hoe gaan dit soort mensen dan een geweer meeslepen dat groter is dan zij zijn?
  Enne dat ze tattoo´s niet langer weigeren dat snap ik, want als je ff goed rondkijkt in Spanje, zie je nog weinig Spaanse mensen zonder eentje….en dan roepen de Hollanders hier dat steeds maar over de Engelsen?
  Ik denk dat er toch ook een hele berg Spaanse mensen inmiddels een plakplaatje hebben?
  Bij genoeg verzoeken zal ik zeggen waar ik er eentje heb!

  1. Dit soort mensen??? Zeg redactie, blijven jullie dit soort uitspraken nu echt dulden?
   Juan74, welke geweren heb jij in mind?
   Die waar de Spanjaarden mee vochten ten tijde van Columbus?
   Er zijn trouwens functies genoeg in het leger waar bij je niet bepaald afhankelijk bent van je geweer. Ik denk dat als een vrouw van 1,55m als tankcommandant je achter je veren zit je wel een toontje lager zult zingen.

  2. Ja hallo zeg! Ik ben “zo’n soort mens” en daar ben ik fier op! Met mijn 1,53 m sta ik als vrouw echt wel mijn mannetje hoor!

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken