Madrid regio 10 dagen in lockdown tijdens feestdagen begin december

Madrid regio 10 dagen in lockdown tijdens feestdagen begin december
Beeld: Europa Press

Madrid regio 10 dagen in lockdown tijdens feestdagen begin december

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De regionale overheid in de Madrid regio heeft vrijdag aangekondigd dat de autonome regio Comunidad de Madrid tussen 4 en 14 december op slot gaat met een regionale lockdown. De Madrid regio heeft in tegenstelling tot zo’n beetje alle andere autonome regio’s (op 4 na) geen regionale lockdown maar maakt gebruik van lockdowns gedurende bepaalde dagen zoals nu met de Puente de la Constitución.

Omdat er begin december diverse nationale feestdagen aankomen waarop veel inwoners van de Madrid regio er op uit gaan voor een vakantie of familiebezoek, heeft de regionale overheid van de Madrid regio besloten de regio in een lockdown te doen van 4 december tot (en met) 14 december.

Op zondag 6 december is er spake van de Día de la Constitución die in de Madrid regio als vrije dag op maandag 7 december wordt gevierd. Op dinsdag 8 december is de Día de la Inmaculada Concepción, een nationale feestdag. 

Omdat deze week extra lang is en de regio niet voor slechts enkele dagen in een regionale lockdown kan gaan heeft men besloten deze te verlengen tot 10 dagen.

In de Madrid regio is men geen voorstander van een regionale lockdown voor alle dagen maar heeft men gekozen voor zogenaamde ‘chirurgische maatregelen’ op bepaalde dagen dat er bijvoorbeeld lokale of regionale feestdagen zijn. Dat gebeurde al tijdens de ‘Puente de Todos los Santos’ 1 en 2 november en tijdens de ‘Día de La Almudena’ op 9 november.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.