skip to Main Content

MotorLand Aragon heeft nu al 200 dagen volgeboekt voor dit jaar

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

ZARAGOZA – (Redactie) Het circuit MotorLand in Aragon heeft voor dit jaar al 200 dagen volgeboekt en 30 kampioenschappen op het programma staan. Dit jaar zal ook de nieuwe race MotoGP gereden worden op het Aragonese circuit waardoor het in 2001 gebouwde circuit steeds populairder begint te worden in de eigen streek maar ook in Europa.

Het Ciudad del Motor, beter bekent als MotorLand Aragón, bevindt zich op slechts 5 kilometer van de plaats Alcañiz op een terrein van 3.500.000 vierkante meter. Er werd toentertijd gekozen voor deze plaats vanwege het feit dat er in Alcañiz tussen 1965 en 2003 al straatraces werden gehouden. Op deze manier wilde de Gobierno de Aragón de traditie voortzetten en groter maken.

Gedurende dit jaar 2011 staan er 30 kampioenschappen gepland op het circuit van Aragón waaronder de FIM Superbike World Championship (juli), de World Series van Renault, het Spaanse kampioenschap van snelheid en het Franse kampioenschap van GT’s. Bekijk de complete agenda van activiteiten hier.

Van alle bezoekers die gedurende 2010 naar MotorLand kwamen was 22,9% afkomstig uit Groot Brittannië gevolgd door 10,9% Italianen, Fransen, Duitsers, Belgen, Nederlanders en Tsjechen. 34,5% van de bezoekers kwam uit Spanje zelf waarvan 98% van de ondervraagden zeer tevreden was over het circuit, de bereikbaarheid en de service. Het circuit zelf heeft volgens de laatste berekeningen een financiële impact van tenminste 38 miljoen euro waarvan 28 miljoen direct toe te wijden zijn aan MotorLand.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend