skip to Main Content
Alicante derde Spaanse provincie wat betreft auto diefstallen

Alicante derde Spaanse provincie wat betreft auto diefstallen

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

ALICANTE – Volgens de laatste gegevens van verzekeringsmaatschappij Linea Directa, staat de provincie Alicante op de derde plaats wat betreft autodiefstallen in Spanje. Alicante wordt vooraf gegaan door Madrid en Toledo terwijl de provincie Cuenca, Lugo en Cáceres de provincies zijn waard e minste auto’s worden gestolen.

Gedurende heel 2012 werden er in Spanje zo’n 50.000 voertuigen gestolen, dat is ongeveer de helft van het aantal gestolen auto’s in 2007, te weten 95.000. uit het onderzoek blijkt tevens dat de maanden juli en augustus de populairste maanden zijn om auto’s te stelen. Daarnaast is de zaterdag de dag die de voorkeur blijkt te hebben bij de dieven van auto’s.

De meest gestolen auto’s in Spanje zijn volgens het onderzoek van Linea Directa de Seat Léon, de VW Golf end e BMW Serie 3. Ook de Seat Ibiza, Volkswagen Passat, Renault Megane, Audi A4, Ford Escort, Ford Fiesta en Ford Focus staan op de lijst van meest gestolen automerken en types.

De meeste gestolen auto’s, te weten 37,4% zijn niet ouder dan zes jaar. 17,8% van de gestolen auto’s was jonger dan twee jaar en de auto’s tussen de 7 en 10 jaar oud werden voor 19,3% gestolen. Auto’s die ouder zijn dan 11 jaar worden voor 25,5% gestolen – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken