Festival van het ‘geluk’ in de hoofdstad van het geluk Zaragoza

Festival van het ‘geluk’ de hoofdstad van het geluk Zaragoza
Beeld: Canva

Festival van het ‘geluk’ in de hoofdstad van het geluk Zaragoza

Dit artikel is 7 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ZARAGOZA – Op 20 Maart wordt wereldwijd de internationale dag van de felicidad, het geluk, gevierd. In Zaragoza stond het hele weekend in teken van dat geluk en op zondag werden in de tuin van het Moorse paleis van de Aljafería echte ‘geluksklassen’ georganiseerd met zumba, yoga en vele andere happy-activiteiten in volgens de World Happiness Foundation de gelukkigste stad ter wereld Zaragoza, de ‘Capital Mundial de la Felicidad 2022’.

Luis Gallardo is de president van de internationale stichting van het geluk, en een van de organisatoren van het ‘festival de la felicidad’ dat dit weekend de straten van Zaragoza veroverde. Op zondag 20 Maart werden in het paleis van de Aljafería lessen Zumba, Yoga en Mindfulness aangeboden. “Omdat gelukkig zijn een recht is”, beweert Gallardo.

In woelige tijden van oorlog, pandemie en stress is het accent op geluk belangrijker dan ooit, zo klinkt het bij de organisatie van het festival in Zaragoza. “Ons doel is het verspreiden van geluk bij zo veel mogelijk mensen”, vertelt Gallardo. “Het is niet alleen mogelijk gelukkig te zijn, maar we kunnen ook dat geluk op veel mensen overzetten als we zelf de juiste weg kiezen.”

En het is precies dat gevoel dat tientallen mensen tot uiting brachten een dag voor de lente begon in het paleis van Aljafería . Ze dansten de zondag weg tussen de gewelven van het gebouw, een pareltje van de Gotisch-mudéjar stijl van Zaragoza.

Naast de zumba, yoga en meditatie klassen stond het hele weekend in teken van het geluk. Er waren speeches, interactieve activiteiten met gerenommeerde psychologen en experts in mentale en fysieke gezondheid. De thema’s die aan bod kwamen waren zo uiteenlopend als het welzijn op het werk, de mentale gezondheid, het positieve onderwijs en de politieke structuren achter het maatschappelijk welzijn en de duurzame omgang met de natuur. Volgens Gallardo was de editie van 2022 een groot succes, en wordt nu al nagedacht over de inhoud van volgend jaar.