Meer dan 1,7 miljard digitale EU-covidcertificaten afgegeven in de Europese Unie

Meer dan 1,7 miljard digitale EU-covidcertificaten afgegeven in de Europese Unie
Beeld: 123rf

Meer dan 1,7 miljard digitale EU-covidcertificaten afgegeven in de Europese Unie

MADRID – Op 1 juli 2021 werd officieel het digitale EU-covidcertificaat of Europees digitaal coronacertificaat in gebruik genomen in de 27 EU-landen. Dit document dat aangeeft of iemand gevaccineerd, hersteld of getest is, heeft het reizen binnen de Europese Unie veiliger en makkelijker gemaakt. Sinds het begin zijn er meer dan 1,7 miljard digitale EU-covidcertificaten afgegeven waarmee gereisd kan worden tussen de 27 EU-landen maar ook 35 andere landen die het Europese certificaat accepteren.

De Europese Commissie heeft recent (3 februari 2022) nog voorgesteld om het digitale EU-covidcertificaat met een jaar te verlengen, tot en met 30 juni 2023. Het COVID-19-virus komt nog steeds voor in Europa en het is in dit stadium onmogelijk te voorspellen wat de gevolgen zijn als het aantal besmettingen in de tweede helft van 2022 stijgt of als er nieuwe varianten opduiken.

Weliswaar moet daar voor 30 juni 2022 nog over beslist worden door de 27 EU-landen, de kans is groot dat het digitale EU-covidcertifcaat verlengd wordt, ook al zijn diverse landen begonnen met het versoepelen van de inreisregels waarbij het laten zien van dit Europese document niet meer nodig is.

Volgens de Europese Commissie is het digitale EU-covidcertificaat een Europees succesverhaal. Het certificaat blijft het burgers gemakkelijker maken om in de hele Europese Unie veilig te reizen tijdens deze pandemie. Tot dusver hebben de lidstaten meer dan 1,7 miljard certificaten afgegeven

Bovendien is gebleken dat het het enige functionerende COVID-19-certificatensysteem is dat op grote schaal op internationaal niveau wordt gebruikt en als mondiale norm wordt aanvaard. Sinds 31 januari 2022 zijn 35 derde landen en gebieden aangesloten op het systeem van het digitale EU-covidcertificaat, en verwacht wordt dat dit aantal in de toekomst nog zal toenemen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.