skip to Main Content

Real Madrid wint bekerfinale 2011 van FC Barcelona

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

VOETBAL – (Redactie) Dankzij een doelpunt van Cristiano Ronaldo in de eerste verlenging heeft Real Madrid na 18 jaar weer eens de Copa del Rey gewonnen. Tijdens de tweede El Clásico wedstrijd van deze dagen wist de Koninklijke weliswaar te winnen maar was de betere ploeg FC Barcelona. Het duel volgde op de 1-1 eindstand van afgelopen zaterdag in de klassieker tussen beide teams in de Spaanse competitie. Op 27 april en 3 mei zullen FC Barcelona en Real Madrid weer tegenover elkaar staan in de halve finale van de Champions League wedstrijden.

Na 90 minuten spelen was het nog steeds 0-0 maar had Pepe op de paal gekopt en had Pedro eenmaal voor FC Barcelona binnen geschoten maar werd dit doelpunt afgekeurd vanwege buitenspel. In de eerste helft begon Real Madrid sterk maar dat wist FC Barcelona in de tweede helft goed te maken door vele kansen te creëren en het bekende Barça voetbal te spelen. Toch speelde Real Madrid niet echt aanvallend, iets wat ook wel blijkt uit het feit dat ze geen enkele spits op het veld hadden staan gedurende zo’n 60 minuten.

Weer was het Real Madrid’s doelman Casillas die de reddende engel was voor de Koninklijke door met enkele acties het doel leeg te houden. Ook Pinto moest voor FC Barcelona meerdere keren in actie komen om zo ballen van de Madrilenen tegen te houden. Uiteindelijk wist Cristiano Ronaldo door een kopbal de score op 1-0 te krijgen, iets wat tevens de eindstand bleef. Hierdoor heeft Real Madrid na 18 jaar weer eens de Copa del Rey gewonnen, mede dankzij het voortreffelijke leiderschap van Mourinho die zijn eerste titel met Real Madrid binnen wist te halen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend