skip to Main Content
Belgische krant vergist zich en schrijft dat premier Mariano Rajoy van Spanje gearresteerd is

Belgische krant vergist zich en schrijft dat premier Mariano Rajoy van Spanje gearresteerd is

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – De redactie van de website versie van de Franstalige Belgische krant lalibre.be heeft zich vergist in haar berichtgeving over de laatste fraude en corruptie schandalen in Spanje. Terwijl de premier van Spanje Mariano Rajoy binnenkort als getuige in de rechtbank plaats zal moeten nemen in de Gürtel corruptiezaak werd de dag nadat dit nieuws bekend gemaakt werd een andere PP topman, de ex regionale premier van de regio Madrid, gearresteerd voor een andere Fraudezaak. De Belgische krant haalde deze twee gebeurtenissen door elkaar.

Terwijl de een opgeroepen werd om als getuige op te treden werd de ander gearresteerd en dat was teveel nieuws voor de Belgische krant die het een en ander door elkaar haalde. Nu is het natuurlijk ook wel verwarrend en zeker als er zoveel negatief nieuws over de Partido Popular, de regerende partij in Spanje, bekend wordt gemaakt.

“C’est l’inculpé de jour”: L’arrestation de Mariano Rajoy cache un “PP” en décomposition” ofwel “Mariano Rajoy van een wegrottende PP in de boeien geslagen” was de titel van het nieuwsartikel op de website van lalibre.be over de laatste ontwikkelingen in de fraude en corruptie praktijken waarbij leden van de Partido Popular (PP) betrokken zijn.

Rajoy

Uiteraard is premier Mariano Rajoy niet in de boeien geslagen als verdachte in een fraudezaak maar wel moet hij binnenkort een getuigenis afleggen in de Gürtel corruptiezaak, iets wat zeer ongewoon is maar wel logisch omdat hij de secretaris generaal was bij de PP ten tijde van de illegale financiering van de politieke partij waar hij dus een belangrijke functie had.

González

Degene die wel in de handboeien is geslagen (bij wijze van spreken want dat gebeurt hoofdzakelijk in Amerika) is de ex premier van de autonome deelstaat Madrid Ignacio González. Hij wordt ervan verdacht voordat hij regionale premier werd veel geld te hebben gefraudeerd bij het lokale waterbedrijf Canal Isabel II. Samen met diverse andere verdachten in deze nieuwe fraude- en corruptie zaak zal hij zich moeten verantwoorden voor de rechter.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 1 reactie
  1. …het is niet de eerste kemel die “la libre belgique”schiet; alleen ging het nu eens niet over de vlamingen…

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken