13 miljoen inwoners van Spanje geprikt tegen Covid-19 waarvan 3,5 miljoen gevaccineerd

13 miljoen inwoners van Spanje geprikt tegen Covid-19 waarvan 3,5 miljoen gevaccineerd
Beeld: 123rf

13 miljoen inwoners van Spanje geprikt tegen Covid-19 waarvan 3,5 miljoen gevaccineerd

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 9 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Spanje is de grens van 13 miljoen corona-vaccin prikken gepasseerd waaronder bijna 3,5 miljoen gevaccineerde personen, die dus een tweede prik hebben gehad. Het streven van 70% gevaccineerde personen tegen het einde van de zomer is nog lang niet in zicht in Spanje maar met de komst van het Janssen-vaccin kan het vaccinatieplan in een stroomversnelling komen.

Spanje heeft tot woensdag 21 april 14.924.175 corona-vaccins van verschillende producenten ontvangen. Daarvan zijn er 13.041.032 reeds gebruikt om personen te prikken. 9.588.913 personen hebben een eerste prik gehad en 3.452.119 personen een tweede prik en zijn dus gevaccineerd.

Spanje heeft 47.450.795 inwoners en 20,2% heeft reeds een eerste prik gehad en slechts 7,3% is gevaccineerd tegen Covid-19. Het streven van de Spaanse regering is om tegen het einde van de zomer 70% van de bevolking gevaccineerd te hebben.

Spanje is na het positieve advies van het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) en met goedkeuring van de producent Johnson & Johnson begonnen met het verdelen over de autonome regio’s van de 146.000 ontvangen Janssen-vaccins. 

Het aandeel Janssen-vaccins is klein als men dat vergelijkt met de overige vaccins. Zo zijn er van Pfizer/BioNtech inmiddels 9 miljoen gebruikt terwijl dat bij het problematische AstraZeneca/Oxford vaccin 3,2 miljoen is en bij het Moderna vaccin bijna 810.000 is.

Bekijk HIER de Spaanse vaccinatiegegevens op het vaccinatie-dashboard.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.