menu: rubrieken, zoeken & meer

Valencia regio en Balearen vragen de EU om gratis vakantie PCR-tests

Valencia regio en Balearen vragen de EU om gratis vakantie PCR-tests
Beeld: Generalitat Valenciana

Valencia regio en Balearen vragen de EU om gratis vakantie PCR-tests

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VALENCIA/PALMA – De autonome regio’s Valencia regio en de Balearen hebben gezamenlijk aan de Europese Unie gevraagd om gratis PCR-tests als deze nodig zijn om op vakantie te kunnen gaan binnen de EU. Als de EU deze in veel landen verplichte PCR-tests financiert is dat een grote impuls voor reizigers om op vakantie te gaan.

De regionale premier van de Valencia regio Ximo Puig heeft een vergadering gehad met de regionale premier van de Balearen Francina Armengol om gezamenlijk aan de Europese Unie om gratis vakantie PCR-tests te vragen.

Want, zo redeneren de twee politici, als de vaccins gratis zijn binnen de EU waarom de PCR-tests dan niet? 

Als reizigers die binnen de EU reizen en op vakantie gaan niet de extra kosten van de vaak verplichte PCR-tests hoeven te betalen, wordt het op vakantie gaan aantrekkelijker en betaalbaar.

Daarom vragen de regionale premiers om een Europese financiering voor de PCR-tests als deze bedoeld zijn om op vakantie te kunnen gaan. 

Verder zeggen Puig en Armengol dat een Digital Green Card of een Europees corona certificaat essentieel is om het toerisme binnen de EU weer op gang te krijgen en om zo duizenden banen te redden.