skip to Main Content

VERKIEZINGEN: Besparingen drijven Spanje naar rechts

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Een ruk naar rechts. Dat staat veel Spaanse gemeenten en autonome regio’s zondag te wachten. De kiezers zijn vast van plan de regering van de socialist José Luis Rodríguez Zapatero af te straffen voor de besparingen van het voorbije jaar. Al hebben heel wat jongeren er maar weinig vertrouwen in dat het onder rechts beter wordt. Dit artikel is gepubliceerd op de website van De Tijd en geschreven door Lieve Dierckx-

Is de Arabische lente overgeslagen naar Europa? Als je dezer dagen beelden ziet van de centrale pleinen in grote Spaanse steden, zou je in de verleiding kunnen komen die conclusie te trekken. Sinds zondag kamperen honderden jongeren op de pleinen. Ze reageerden op oproepen op sociaalnetwerksites om te protesteren tegen de hoge jeugdwerkloosheid (45 procent van de -25-jarigen heeft geen job) en ‘echte democratie’ te eisen. ‘We willen niet langer marionetten zijn van de politici en de bankiers. Wij zijn niet de toekomst, wij leven vandaag’, luidt het bij de Movimiento 15-M, de Beweging van 15 mei, verwijzend naar de dag waarop de protesten begonnen.

Lees verder op de website van De Tijd, klik hier

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend