skip to Main Content
Messi en vader voor rechter vanwege belastingontduiking

Messi en vader voor rechter vanwege belastingontduiking

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

VOETBAL – Het Spaanse gerecht stelt de Argentijnse stervoetballer Lionel Messi en diens vader Jorge Horacio officieel in verdenking van belastingfraude. Op 17 september wordt hun zaak behandeld. Messi en zijn vader worden ervan verdacht geld te hebben verduisterd voor de Spaanse belastingdienst. Het gaat daarbij met name om portretrechten tussen 2006 en 2009.

Het is nu een rechter uit de plaats Gavà die Messi en zijn vader graag wil verhoren over de verduistering van miljoenen euro’s. zo worden zij ervan verdacht tussen 2006 en 2009 voor 4,1 miljoen euro aan portretrechten te hebben ontdoken. De rechten zouden versluisd zijn naar fictieve bedrijven in belastingparadijzen als Belize en Uruguay, met het doel geen belastingen af te dragen in Spanje.

Voor de rechter is de vader van Messi Jorge Horacio Messi Pèrez in principe verantwoordelijk voor de fraude aangezien de voetbalspeler in die jaren nog minderjarig was. Echter toen Messi meerderjarig was werd de verduistering gewoon doorgezet zodat de opbrengsten van onder andere FC Barcelona, Banco Sabadell, Danone, Adidas, Pepsi, Telefónica en de Kuwait Food Company niet in de officiële boeken voorkwamen.

Zo werden er in 2007 volgens de rechter 2.558.771 miljoen euro verdiend en in 2008 3.817.733 en in 2009 3.798.181 miljoen euro. Messi, vedette van FC Barcelona, ontkent de beschuldigingen – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken