skip to Main Content
Nederlander met twee koffers vol met marihuana uit de bus in Salou gehaald

Nederlander met twee koffers vol met marihuana uit de bus in Salou gehaald

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

koffers7aSALOU – Agenten van de Catalaanse politie Mossos d’Esquadra hebben in de badplaats Salou een 49-jarige Nederlandse passagier uit een bus gehaald die op weg was van de badplaats Benidorm naar Den Haag. De Nederlander had in zijn twee koffers bijna 12 kilo marihuana zitten en werd twee dagen na de ontdekking door de rechter naar de gevangenis gestuurd.

De aanhouding van de 49-jarige Nederlander werd al op 18 juni gedaan maar het nieuws werd nu pas gepubliceerd door de regionale Diari de Tarragona krant. Het is niet bekend of de Nederlander in Spanje woont of in Nederland maar men weet wel dat hij in Benidorm op de bus stapte met twee grote koffers.

De man presenteerde zichzelf zonder reservering bij de chauffeur van de bus en werd toch meegenomen op de reis naar Den Haag. Die bus was zaterdag 18 juni rond 14:30 uur vetrokken vanuit Benidorm en maakte een tussenstop in de badplaats Salou om daarna de weg te vervolgen naar Nederland.

In Salou echter voerden de agenten van de Mossos d’Esquadra een routineonderzoek uit waarbij ook gekeken werd naar de bagage in het kofferruim van de touringcar. De agenten roken meteen dat er iets niet pluis was aangezien de koffers met 11 pakketten van totaal 11,7 kilo marihuana erg stonken.

De eigenaar van de koffers werd snel achterhaald en meteen meegenomen naar het politiekantoor. Op 20 juni moest de 49-jarige Nederlander voor de rechter verschijnen waarbij hij meteen naar de cel werd gestuurd en daar dus nu ook vastzit voor illegaal bezit van drugs. Volgens de politie had de marihuana een straatwaarde van ongeveer 13.000 euro – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken