skip to Main Content
Caminito del Rey wandeling blijft gratis tot eind maart 2016

Caminito del Rey wandeling blijft gratis tot eind maart 2016

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

caminito13MÁLAGA – De inmiddels wereldbekende Caminito del Rey zal voorlopig nog tot eind maart 2016 gratis te bewandelen zijn. Vanaf april 2016 zal men voor de 4 kilometer lange wandeling 6 euro per persoon moeten gaan betalen. De Caminito del Rey is inmiddels een van de highlights geworden van de Costa del Sol en van wereldwijd komen er geïnteresseerden naar het gehucht El Chorro om de wandeling te maken.

In eerste instantie was het de bedoeling om de Caminito del Rey de eerste zes maanden gratis te maken maar deze periode werd al snel langer. Een van de redenen voor de nu nog gratis toegang is een legale kwestie aangezien het niet toegestaan is om entree te vragen voor een natuurgebied. Vanaf april 2016 zal dat echter gaan veranderen en zal er 6 euro per persoon betaald moeten worden voor de wandeling. Dit geld zal daarna besteed worden voor het onderhoud van de houten wandelpaden en alles daaromheen.

Toch zal het verkrijgen van een ticket nog steeds gaan gebeuren via de website van de Caminito del Rey. Hoe de betaling verder geregeld zal gaan worden is nu nog niet bekend maar waarschijnlijk via een credit card systeem. Op dit moment zijn alle entreekaarten (nu dus nog gratis) tot eind september bezet. De tickets voor oktober en november zijn nog niet online te verkregen, dit gebeurd meestal pas kort van te voren – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken