skip to Main Content
Madrid goedkoopste stad voor een glas huiswijn in een hotel

Madrid goedkoopste stad voor een glas huiswijn in een hotel

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

wijn5MADRID – Uit een jaarlijks onderzoek van de website hotels.com over de prijzen van maaltijden en dranken in hotels wereldwijd, is gebleken dat een glas huiswijn in een hotel het goedkoopste is in Madrid. Terwijl een glas wijn in Madrid gemiddeld 4,14 euro kost is dat in Singapore maar liefst 12,74 euro, drie keer meer dus.

Via het jaarlijkse rapport Club Sandwich Index van de website hotels.com zijn vele prijzen vergeleken van maaltijden en dranken in hotels wereldwijd. Het gaat dus alleen om die prijzen die gelden in hotels die over het algemeen iets duurder zijn dan in normale bars en/of restaurants.

Op die lijst staan de hotels in de hoofdstad van Spanje op de eerste en dus goedkoopste plaats met een gemiddelde prijs van 4,14 euro per glas huiswijn. Amsterdam doet het ook niet slecht met een tweede plaats en een gemiddelde prijs van 5,42 euro voor een glas wijn.

Men zou verwachten dat de grote wijn producerende landen als Spanje, Frankrijk en Italië goed zouden scoren in deze ranglijst. Het is echter alleen Spanje die met Madrid in de top 10 staat en dan ook nog met de goedkoopste gemiddelde prijs. In Parijs betaald men 11,68 euro en in Rome 8,16 euro voor een glas huiswijn – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken