skip to Main Content
Nieuw distributiecentrum voor Lidl in Spanje

Nieuw distributiecentrum voor Lidl in Spanje

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

lidl7aMADRID – De Lidl supermarktketen heeft een nieuw distributiecentrum geopend welke is gevestigd in de stad Alcala de Henares, nabij Madrid. Dit nieuwe centrum is niet alleen het grootste van Spanje maar daarnaast ook het grootste logistieke platform van Europa. Het is alweer het tiende distributiecentrum wat de Lidl opent in Spanje, een land waar de Duitse supermarktketen veel van plan is de komende jaren.

Op 22 september wordt het nieuwe distributiecentrum officieel geopend waarbij men tevens een nieuw en duurzaam model voor de Lidl supermarkten zal presenteren. De Lidl wil zich dus meer gaan richten op duurzaamheid en het milieu en een van de eerste nieuwe supermarkten die volgens dit format geopend zal worden komt te liggen in Coslada, een gemeente in de provincie Madrid.

In totaal heeft Lidl España 70 miljoen euro geïnvesteerd in het nieuwe en alweer tiende distributiecentrum van Spanje. Op een terreinoppervlakte van 70.000 vierkante meter is plaats voor maar liefst 50.000 pallets en is er plaats voor koelopslag. Er worden in eerste instantie 100 banen gecreëerd maar dat aantal gaat oplopen naar 275 personeelsleden wanneer het distributiecentrum volledig in bedrijf is.

Lidl España heeft voor de plaats Alcala de Henares gekozen omdat deze dichtbij Madrid ligt en omdat het nieuwe distributiecentrum onderdeel is van een bredere strategie om de activiteiten in het centrum van Spanje uit te gaan breiden. Lidl is al sinds 1994 actief in Spanje en is behoorlijk aan het groeien wat betreft verkopen en aantallen klanten. De meeste supermarkten van de Lidl zijn echter langs de middellandse zee te vinden en op de eilanden. In het noorden van Spanje en in het midden van het land zijn er relatief nog weinig Lidl supermarkten, iets wat dus in de toekomst moet gaan veranderen – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken