skip to Main Content
Grote bosbrand op Gran Canaria met 500 evacuees en meer dan 2.000 hectare natuur verwoest

Grote bosbrand op Gran Canaria met 500 evacuees en meer dan 2.000 hectare natuur verwoest

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

LAS PALMAS – In slechts enkele uren heeft een bosbrand op het eiland Gran Canaria meer dan 2.000 hectare natuur in de as gelegd en moesten er vanwege de vlammenzee meer dan 500 mensen geëvacueerd worden. In iets meer dan acht uur werd de omgeving van de gemeenten Tejeda, San Mateo, Santa Lucía en Telde door vlammen van wel 25 meter hoog verwoest.

De bosbrand werd rond 14 uur woensdagmiddag ontdekt en het duurde niet lang of de vlammen konden vanwege de droogte en wind snel het verwoestende werk doen. Op een zeer agressieve wijze grepen de vlammen om zich heen en duurde het slechts acht uur om 2.000 hectare natuur en bos te vernietigen. De inwoners van diverse gemeenten, met name die woningen die hoger gelegen zijn in de natuur, moesten hun huizen verlaten. Het vuur kwam ook dichtbij de Parador Nacional in Cruz de Tejeda waarbij er schade ontstond.

Meer dan 300 brandweermannen zijn op de grond het vuur aan het bestrijden en men hoopt dat met de hulp van meerdere blusvliegtuigen en helikopters het vuur beter te bestrijden zal zijn. Op dit moment echter heeft de vlammenzee vrij spel en is het erg lastig om het vuur in het moeilijk begaanbaar terrein te bestrijden.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 6 reacties
  1. win zijn er afgelopen zomer geweest win zijn er door nee gereden echt prachtig en dan nu alles weg kan je je toch niet voor stelen ik leef mee met de bewoners en de natuur laat dit niet nog eens gebeuren succes mensen

  2. Wij zijn woensdagavond vertrokken van dit mooie eiland. Spannend hoor! Onze taxi-chauffeur was erg nerveus, want hij had de vorige brand nog in gedachten. Het zure is, dat het nu opnieuw weer aangestoken is. Hopelijk blijft de schade aan de natuur beperkt en vallen er niet meer doden, dan de vrouw die nu omgekomen is. Wij wensen de eilandbewoners veel sterkte.

  3. Daar gaan we weer voor de zoveelste keer. Waar blijft het moment van wijsheid t.b.v preventief handelen. De techniek is voorhanden alleen nog het moment van de schouders er onder en installeren . Vaste blus-units door al die gebieden die vatbaar zijn voor branden. Voor olie kan het wel vaste pijpleidingen , dus water kan ook en smoesjes van allerlei geld tekorten is onzin. Wat denk je wat al die rampen kosten. Pure luiheid en onkundig beleid. Sprinkler installaties overal. Zout-water kan met de huidige technieken zoet-water realiseren. Bijv. Aruba en cruise-schepen etc. Deze projecten kunnen verder worden uitgebreidt en geeft vele voordelen. Het wiel is ook destijds ontworpen. En dat geldt voor meer locaties in de wereld. Niet te aanvaarden dat het nog steeds niet is aanbevolen. Dat achterlijke gedoe met al die rot wapens kan wel , nuttige onderwerpen worden schijnbaar flink tegen gehouden. Of nog erger nog niet eens het besef hebben om het voor te stellen.

    1. En ja het is erg voor de natuur en de omwonenden / toerisme. Dat het anders kan zeker wel. 100%!!

  4. dit vind ik heel erg wij zijn er vorige jaar geweest.het is heel mooi in cancaria wij hebben genoten.wij leven ook heel erg mee met de bewoners van cancaria.

  5. Maandag reden we nog door dat gebied. De gids vertelde trots hoe de erosie succesvol tegen gegaan werd door de hellingen te beplanten met inheemse bomen. Dat was ook goed te zien. Helaas zijn ze nu voor een deel terug bij af. Heel triest!!!!

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken