skip to Main Content
Noodweer provincie Málaga zorgt voor overstromingen en één dode
Diario Sur

Noodweer provincie Málaga zorgt voor overstromingen en één dode

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Noodweer provincie Málaga zorgt voor overstromingen en één dode

Diario Sur

MÁLAGA – In de nacht van zaterdag op zondag is de provincie Málaga getroffen door noodweer als gevolg van de DANA ofwel “gota fría”, aldus de Spaanse kranten. Met name de gemeenten in het noorden van de provincie zoals Bobadilla, Casarabonela, Ardales, Campillos en Teba werden getroffen door het noodweer.

Terwijl de bliksemschichten de lucht boven de Vega de Antequera verlichten moesten inwoners van dorpen hun woningen ontvluchten vanwege ondergelopen straten, pleinen en hun eigen huizen. De weerdiensten hadden al gewaarschuwd met een rood weeralarm en de voorspellingen zijn uitgekomen.

Gemeenten als Campillos, Teba, Bobadilla Estación, Carratraca, Ardales en Casarabonela overstroomden geheel of deels waarbij de brandweer en hulpdiensten minstens 300 keer moesten optreden. Bij een van deze acties sloeg een brandweerwagen om en raakte een brandweerman vermist. Zondagmorgen werd hij dood gevonden.

Tientallen inwoners van de eerder genoemde dorpen maar speciaal Campillos en Teba moesten hun woningen ontvluchten omdat deze onderliepen met water wat door een kolkende rivier in de straten naar beneden kwam. Andere inwoners bleven in hun woningen om te voorkomen dat het water naar binnen zou komen. Zo’n 300 inwoners van deze dorpen kunnen niet terug naar hun huizen.

Er zaten ook diverse mensen vast in hun voertuigen toen ze verrast werden door het hoge water. Diverse van hen moesten door de hulpdiensten gered worden. Wegen rondom diverse dorpen zijn niet begaanbaar vanwege het hoge water.

Er viel in korte tijd ontzettend veel regen, zoveel zelfs dat oude records zijn verbroken. In Campillos werd 100 l/m2 in slechts 30 minuten gemeten. In Ardales werd gedurende de hele nacht 396 l/m2 regenwater gemeten. In Guadalteba viel ook 316 l/m2 regen uit de hemel terwijl dat minder was in plaatsen als Fuente Piedra (128 l/m2) en Ronda (145 l/m2). In de stad Málaga en langs de kust viel de regenval mee en waren er geen noemenswaardige problemen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 3 reacties
  1. In de stad Málaga en langs de kust viel de regenval mee en waren er geen noemenswaardige problemen. ??? Wat je noemt geen problemen ??? Estepona uitgeroepen tot disaster area. De berichtgeving hier blijkt niet helemaal betrouwbaar te zijn.

    1. Sorry Josee, maar dit artikel gaat over 1 dag eerder dan dat er problemen waren in Estepona…en daar komt bij dit artikel is een VERTALING van een Spaans artikel.
      Net zo als er overigens dus vandaag enorme ellende was in Marbella, daar kan dit artikel ook niets over zeggen, want dat was 2 dagen nadat dit artikel vertaald werd.
      Dus als er ergens iets niet zou kloppen, dan moet je de oorspronkelijke schrijver en krant aanschrijven en niet de mensen hier van de redactie.

  2. Zo zie je maar weer dat wij mensen en helaas ook de dieren en alles wat verder in leven is. Niets kunnen inbrengen tegen natuur-geweld. Wat een ondragelijk gevoel van machteloosheid.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken