skip to Main Content
Voortvluchtige Duitser in LLoret de Mar aangehouden na moord op vriendin en meenemen baby

Voortvluchtige Duitser in LLoret de Mar aangehouden na moord op vriendin en meenemen baby

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

GIRONA – De Spaanse politie heeft in samenwerking met de Duitse collega’s een door Duitsland gezochte inwoner kunnen arresteren in een aparthotel in de Catalaanse badplaats Lloret de Mar. De man werd in Duitsland gezocht voor de brute moord op zijn vriendin en de ontvoering van hun 18 maanden oude baby. Blijkbaar heeft de man enkele weken door Spanje kunnen rondreizen waarna hij uiteindelijk aan de Costa Brava werd aangehouden. De man had op zijn arm de naam van zijn slachtoffer getatoeëerd met geboorte- en overlijdensdatum 27 oktober en de tekst “bedankt voor alles”.

De Duitse justitie was sinds eind oktober bezig met een zoektocht naar de man nadat deze zijn 20-jarige vriendin had vermoord en in stukken had gesneden om haar lichaamsdelen in haar eigen appartement in vuilniszakken achter te laten. Na deze moord vluchtte de Duitser naar het buitenland en de Duitse politie vermoedde dat hij of naar noord Afrika of Spanje was afgereisd. Dat deed hij echter niet alleen aangezien hij tijdens zijn vlucht ook zijn 18 maanden oude baby had meegenomen.

De man had na de moord op zijn vriendin en de vlucht uit Duitsland de mobiel van zijn dode vriendin meegenomen om regelmatig foto’s te plaatsen op sociale netwerken. Hiermee wilde hij laten zien dat er met de vrouw niets aan de hand was om de politie om de tuin te leiden. Op 7 november plaatste hij nog een selfie met zijn baby voor de Eiffeltoren in Parijs.

Nadat de Duitse politie een internationaal arrestatiebevel had uitgegeven werd ook de Spaanse politie ingeschakeld die uiteindelijk de man heeft kunnen traceren. Er werd een heel spoor van de voortvluchtige Duitser gevonden. In Tarifa sliep hij op naam van zijn broer in een hotel, in Valladolid nam hij tweemaal 500 euro op bij pinautomaten en in Castellón (Valencia) en Martorell (Barcelona) betaalde hij met een credit card de tolwegen.

Uiteindelijk werd de man gevonden in een aparthotel in de badplaats Lloret de Mar maar moest men voorzichtig te werk gaan vanwege de 18 maanden oude baby. De baby maakt het overigens goed en werd opgenomen in een speciaal centrum in Catalonië en met de hulp van Duitse sociale instellingen zal hij overgebracht worden naar familie in Duitsland – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 1 reactie
  1. Verschrikkelijk, het lijkt wel of het steeds erger wordt met de misdadigers, of het is dat ik nu meer tijd heb om deze erge dingen te lezen. Een positief puntje is, dat deze misdadigers niet meer ontkomen uit de handen van de Politie. Sterkte voor de nabestaanden.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken