skip to Main Content
Journalisten en politici door politie agenten uit Madrid in privé Whatsapp groep met de dood bedreigd

Journalisten en politici door politie agenten uit Madrid in privé Whatsapp groep met de dood bedreigd

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Verschillende agenten van de Policía Municipal in Madrid hebben een privégroep op Whatsapp gecreëerd waarin geschreven wordt over doodsbedreigingen aan het adres van diverse televisie journalisten, het opblazen van het hoofdkantoor van het televisiekanaal La Sexta of het dood wensen van de burgemeester van Madrid. Ook Hitler en Franco worden door de agenten geprezen voor hun “uitstekende werk”.

De Whatsapp groep bestaat uit 115 agenten van de Policía Municipal en was opgericht na de terroristische aanslagen in Barcelona en het illegale referendum van 1 oktober in Catalonië. In die groep konden agenten hun meningen kwijt en discussiëren over de huidige situatie in het land. De laatste weken echter wordt de toon van diverse opmerkingen steeds dreigender waarna een agent dit bekend heeft gemaakt bij de vakbond van de agenten. Buiten het feit dat deze agent met de dood werd bedreigd zijn er veel berichten bekend waarvan de inhoud hier beter niet geplaatst kan worden.

Burgemeester Madrid

Het grootste slachtoffer in deze privégroep is de burgemeester van Madrid, Manuela Carmena (Podemos) die feitelijk de bazin is van alle gemeente agenten. Zij was al langere tijd het onderwerp van gesprek omdat de relatie tussen de politie en de gemeente niet al te best is maar nadat Carmena de politieacties tijdens het referendum in Catalonië zwaar veroordeelde wordt de burgemeester voor alles en nog wat uitgemaakt.

Zo vinden de agenten het erg jammer dat de huidige burgemeester van Madrid niet dood was geschoten tijdens de gewelddadige terroristische aanslag op een advocatenkantoor in 1977 in Madrid Atocha (toen was Carmena advocate). Daarnaast noemen ze haar een oude hoer, kutwijf, wensen ze haar dood etc.

La Sexta

Buiten de bedreigingen aan het adres van Carmena moeten ook de La Sexta televisiepresentatrice en journaliste Ana Pastor (van o.a. het programma el Objetivo), de journalist en presentator Antonio García Ferreras (van o.a. het programma Al Rojo Vivo) en het hele televisiekanaal La Sexta eraan geloven. Ook deze journalisten worden met de dood bedreigd en uitgemaakt voor van alles en nog wat en agenten zouden het prettig vinden als het gebouw van La Sexta zou worden opgeblazen, het liefst met Pablo Iglesias (Podemos) en Rufian (ERC) in dat gebouw. Hen wordt daarnaast een langzame en pijnlijke dood gewenst.

Hitler en Franco

Naast de beledigingen worden ook Hitler, Franco en andere nazifiguren geeerd door zo’n twaalf agenten. De politie is inmiddels een onderzoek gestart naar de identiteit van deze haatdragende personen die, zoals Ana Pastor in een Twitter bericht schreef, een politiebadge en wapen hebben terwijl ze mensen met de dood bedreigen. Een verontrustende situatie.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 11 reacties
 1. Dit zijn geen waardige gezagsdragers, oneervol ontslaan en vastzetten.
  Schakel ook begeleiding in, anders komt het nooit goed.

 2. De bron is ElDiario, zij hebben dit naar buiten grebracht. Maar ik begreep dat het een chatgroep was die voor het afstemmen van diensten een paar jaar geleden in het leven was geroepen. Hoe dan ook, de berichten van deze agenten zijn pure neonazishit, met kreten als “onze motto is moorden” en meer van dat soort tuigtaal. Die mensen horen achter de tralies en niet op straat met een pistool rond te lopen.

  1. Tot mijn spijt geeft mijn favoriete vakantieland – waar ik zo dolgraag naar zou willen emigreren – er van tijd tot tijd blijk van in feite niet bij de EU thuis te horen.

   1. Welkom bij de club. Het is eigenlijk nooit anders geweest, maar wordt nu extra gevoed door links radikale groeperingen.
    je moet het echter wel in een juist perspektief plaatsen. De enige terroristische aanslagen in Spanje (los van de islamitische aanslagen) zijn gepleegd door links radikale groeperingen zoals ETA (1000 doden in 35 jaar).

   2. Deze opmerking slaat helemaal nergens op. Wat heeft het lidmaatschap van de EU te maken met politieagenten die mensen bedreigen?

    1. In de noordelijke lidstaten zijn misdragingen van (politie)ambtenaren iets wat de doorsnee bevolking is/doet, maar dit excuus mag niet voor Spanje gelden, vreemd!

 3. “… veel berichten bekend waarvan de inhoud hier beter niet geplaatst kan worden…”
  ‘t Zou me niet verbazen als het hier zou gaan over doodsbedreigingen aan het adres van Catalanen die jullie uiteraard liever niet vermelden.

  1. Nee Miel, het gaat om zeer ernstige en verontruste teksten aan het adres van de burgmeester en de journalisten (die ze ook niet op de tv kunnen laten zien). Dit nieuws heeft even helemaal niets met Catalonië te maken want het gaat om de politie in Madrid.

 4. Deze berichten gaan we niet zien op TVE…….. En sraks allemaal weer op de PP en hun witmerk Ciudadanos gaan stemmen.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken