skip to Main Content
Politie arresteert in Málaga een vrouw voor mishandeling en verwaarlozing hond

Politie arresteert in Málaga een vrouw voor mishandeling en verwaarlozing hond

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MÁLAGA – De Policía Nacional heeft maandag in Vélez Málaga een 56-jarige inwoonster gearresteerd voor verwaarlozing en mishandeling van haar hond. De hond in kwestie is een Rottweiler die gedurende jaren in erbarmelijke omstandigheden heeft gewoond en op het moment van “bevrijding” niet de gebruikelijke 40 maar slechts 25 kilo woog en een slechte gezondheid had.

De vrouw kon worden aangehouden nadat iemand bij de politie melding deed van de slechte staat en onhygiënische omstandigheden waarin de hond leefde. Volgens inwoners van het appartementencomplex woonde de Rottweiler al enkele jaren op een klein terras op een binnenplaats en in erbarmelijke omstandigheden.

De hond werd nadat deze door de agenten bevrijd was, meteen naar een dierenkliniek gebracht omdat de gezondheid van het dier niet echt goed was. Buiten het feit dat de hond amper kon lopen, waren de botten en ribben van het veel te dunne beest te zien omdat deze zwaar ondervoed was en slechts 25 kilo woog in plaats van de meer dan 40 kilo wat normaal is voor een volwassene Rottweiler.

De hond werd na behandeling door een dierenarts naar het dierenopvangcentrum in Almuñecar (Granada) gebracht waar de Rottweiler hopelijk een nieuwe en betere familie kan vinden. De vrouw is reeds voor de rechter verschenen waarna ze naar huis kon in afwachting van een definitief besluit over wat te doen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 8 reacties
  1. Ik word zo triest van al dit soort berichten. Het houdt maar niet op, bijna dagelijks staat er zo´n afschuwelijk verhaal in deze krant. Wat zijn wij met z´n allen machteloos, we kunnen alleen maar onze afschuw uitspreken, telkens weer en het helpt geen zier.

  2. Ach deze zielige vrouw wordt met een kleine boete gewoon weer naar huis gestuurd met een tikkie van niet meer doen he.

    Spanje op en top 🙁

    1. In Nederland en België is dat niet veel anders, daar ga je ook niet naar de gevangenis voor dit. Verschil is dat daar de buren na 24 uur al de politie bellen, hier wachten ze tot het beestje bijna dood is.

  3. De rechter zal wel net als bij die hond achter auto aangesleurd, luisteren naar het zielige en geloofwaardig verhaal van de vrouw.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken