skip to Main Content
BPM teruggaaf maakt invoer in Spanje aantrekkelijk!

BPM teruggaaf maakt invoer in Spanje aantrekkelijk!

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

invoerspanjeZoals u in onze eerdere verhalen heeft kunnen en mogen lezen geeft het invoeren van een auto in Spanje vele voordelen, deze voordelen hebben we in ons eerste verhaal op een rijtje gezet. We willen nu wat dieper ingaan op de BPM teruggaaf bij export.

Wat is nu eigenlijk die BPM teruggaaf en wat betekend dit voor mij ?

De BPM ofwel Belasting van Personenauto’s en Motorrijwielen is een belasting die geheven word over de nieuwwaarde van de auto in combinatie met een afschrijvingstabel. Sinds 2010 word de BPM berekend over de co2 uitstoot, dit betekend dus op ‘slurpers’ een hogere heffing dan op een ‘zuinigere’ auto’s.

De BPM teruggaaf is een rest BPM van de, in Nederland, betaald BPM voor invoer van het voertuig. Het Europese Hof heeft besloten dat de rest BPM bij export, en inklaring in een andere EU lidstaat, terugbetaald moet worden. Het restitueren van de rest BPM is alleen geldig op auto’s van ná 16 oktober 2006

of op oudere auto’s die na deze datum op kenteken zijn gezet en waarover BPM betaald is. Dit betekend dat het erg interessant is om uw auto uit te voeren uit Nederland en deze weer in te voeren in Spanje, zo voldoet u aan de eisen die de Belastingdienst opgelegd en is het erg aantrekkelijk om de invoer te bekostigen in Spanje.

Veelal nieuwere auto’s met een hoge rest BPM waarde krijgen dus een aardig centje terug, de invoerrechten in Spanje daarentegen zijn lager zodat dit alles elkaar recht trekt, dit is natuurlijk niet altijd het geval, denk bijvoorbeeld aan auto’s die met een schaderapport zijn ingevoerd tegen een lage BPM. Het is van

belang dat het indienen van het nieuwe kenteken binnen een termijn van 13 weken gebeurt. Het kan soms voorkomen dat, bijvoorbeeld op de Belearen, het invoer proces erg lang duurt. Op dit moment kunnen we een Duitse brief aanvragen en deze direct indienen bij de Belastingdienst, dit scheelt een hoop rompslomp en het restitueren van de rest BPM gaat vlotter.

Neem snel een kijkje op onze website www.invoerinspanje.nl of bel +31 (0)492 477 522 en vraag snel uw offerte aan voor uw auto en zie wat voor voordelen we voor u in petto hebben en hoeveel rest BPM u terug kunt krijgen op uw auto.

Website: www.invoerinspanje.nl
Email: info@aj-automotive.nl
Tel: +31 (0)492 477 522
Tel: +34 (0)603 698 909

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken